Skip links
Koju ćete ljetnu radionicu odabrati? PPG prva privatna gimnazija zagreb

Imamo ljetne radionice za PPG-ovce!

Kao i svako ljeto, nakon kraja nastavne godine mi ne stajemo! Krajem lipnja i početkom srpnja u našoj će se školi održati ljetne radionice za zainteresirane učenike.

Financijska pismenost (prof. Zoran Maljevac)

Financijska pismenost mladih postaje sve važnija zbog dinamičkih, globalno povezanih i složenih financijskih sustava. Radionica financijske pismenosti omogućuje učenicima unaprjeđivanje i razumijevanje financijskih proizvoda i pojmova te razvijanje sposobnosti kojima će poboljšati svoju financijsku odgovornost- to znači biti svjestan financijskih rizika i mogućnosti, prikupiti potrebne informacije te donositi odluke o izboru financijskih usluga po mjeri osobnih potreba.

KreARTivna radionica (prof. Maja Marović)

Na ljetnoj KreARTivnoj radionici “oživjet ćemo” kadrove i likove iz kabarea i cirkusa s plakata poznatog francuskog slikara i grafičara Henrija de Toulousea Lautreca. 

Nakon uvida u njegov zanimljivi život, proučavat ćemo plakate nastale u tehnici litografije, a zatim ćemo njegove likove predstaviti u različitim tehnikama i u novom kontekstu, pritom zadržavajući ono što je osobno u držanju ili igri svakog od njih. 

Dođite i plešite s nama! 

Vrijem održavanja:

  1. lipnja, 2. i 4. srpnja – od 10 do 12 sati.

Short Story Club (prof. Dora Cecelja)

Voliš li čitati na engleskom, ali ne da ti se gnjaviti s opsežnim romanima? Onda su kratke priče idealno štivo za tebe! Moćne, zanimljive i pune nevjerojatnih preokreta u samo nekoliko stranica, kratke priče su redovito ljubav na prvi pogled, čemu iz prve ruke može posvjedočiti profesorica Dora Cecelja, koja će te upoznati s čarima English Short Story kluba “Story Sparks”.

Rad u Excel tablicama (prof. Mario Božurić)

Uz podršku nastavnika, učenici će stjecati znanja i razvijati osnovne vještine rada s tabličnim kalkulatorima u programskom okruženju MS Excel. Kroz praktične vježbe, polaznici će naučiti unos i obradu podataka, korištenje formula i funkcija, te izradu grafikona. Radionica će također obuhvatiti osnovne tehnike analize podataka i vizualizaciju rezultata. Na kraju, učenici će imati priliku primijeniti naučeno kroz samostalne projekte.

Dramska radionica (prof. Renata Kostanjevec)

Ljetna radionica zamišljena je kako bi učenici kroz tjedan dana naučili kako od ideje napisati tekst i režirati predstavu. Na radionici će se raditi vježbe disanja, scenski pokret, dijaloške improvizacije i transformacija  u lik. Polaznici će naučiti nositi se s tremom i strahom od javnog nastupa. Posljednji dan radionice bit će posvećen snimanju kratkih filmova.

Klub živih pjesnika (prof. Maja Vrkić)

Ova ljetna radionica bavi se prije svega mladim hrvatskim pjesnicima i pjesnikinjama. Čitajući poeziju, nametnut će nam se mnoga pitanja, a odgovore na njih potražit ćemo u razgovoru sa samim autorima. Na kraju radionice svoja ćemo čitanja i razgovore pretočiti u naše vlastite pjesme.

Kemija u svakodnevnom životu (prof. Sara Vodogaz)

Kemija igra ključnu ulogu u našem životu na mnogo načina. Evo nekoliko primjera: Kemija je ključna u proizvodnji, konzerviranju i kuhanju hrane. Procesi poput fermentacije, karamelizacije i emulzifikacije sve su kemijski procesi. Dodaci poput konzervansa , boja i aroma također su rezultat kemijskih istraživanja. Nadalje, farmaceutska industrija koristi kemiju z razvoj i proizvodnju lijekova. Kemija se koristi i u kozmetici, sredstvima za higijenu i čišćenje, u proizvodnji odjeće, građevinskog materijala, poljoprivredi… Ovi primjeri pokazuju koliko je kemija integralna za mnoge aspekte života te kako nam omogućuje bolji i udobniji život.

Deutsch für jeden (Njemački za svakoga, prof. Antonija Nušinović)

Učenici će naučiti sve ono što im je potrebno kako bi se mogli snaći u svakodnevnim situacijama na njemačkom govornom području (kako razgovarati u dućanu, kod liječnika, u restoranu, kako tražiti i dobiti upute u gradu, zamoliti nekoga za pomoć, dogovoriti se za termin i sl.).

Deutscher Film (Njemački film – kino u PPG-u, prof. Željka Kurečić)

Učenici će gledati filmove na njemačkom jeziku, upoznat će se s različitim razdobljima, zanimljivim i njima bliskim temama, a filmove će na radionicama i kritički komentirati.

Deutsche Comics (Njemački strip, prof. Željka Kurečić)

Učenici će imati priliku izrađivati vlastite stripove na njemačkom jeziku o temama prema njihovom zanimanju.

Kratki tečaj španjolskog (prof. Dominik Rajačić)

Želite li naučiti pozdraviti i pitati osnovne stvari na španjolskom? Želite li možda razumjeti  fraze koje stalno ponavljaju u Casi de papel ili nekoj drugoj španjolskoj seriji koju gledate? Kratki tečaj španjolskog jezika odlična je prilika da na zabavan i jednostavan način upoznate osnove ovog krasnog jezika. Kroz pet ćemo termina druženja zagrebati površinu španjolskog jezika te upoznati neke od njegovih brojnih ljepota, ali i zabavnih činjenica o njemu.

Veselimo se našem druženju i..¡hasta pronto!

Španjolska kuhinja (pro. Dominik Rajačić)

Ako volite gastronomiju i zanima vas kako izgleda tanjur prosječnog Španjolca, pridružite nam se i okusite dašak Španjolske! Naša radionica “Španjolska kuhinja” vodi vas na kulinarsko putovanje kroz različite regije Španjolske, otkrivajući bogatstvo okusa i mirisa koji čine ovu kuhinju tako jedinstvenom.

Proći ćemo autentična jela poput paelle, gazpacha, tortilla de patatas i churrosa. Svako jelo bit će predstavljeno uz detaljna objašnjenja o tradicionalnim tehnikama kuhanja, korištenju specifičnih sastojaka i povijesti koja stoji iza svakog recepta.

Pridružite nam se i otkrijte zašto je španjolska kuhinja jedna od omiljenijih i uzbudljivijih na svijetu. ¡Buen provecho!

Kulinarska radionica (prof. Šime Sušić)

Na kulinarskoj radionici naučit ćemo kako prepoznati svježu ribu, usvojiti tehnike filetiranja ribe, čišćenja sipe i izrade rižota. Pripremat ćemo i suši i proljetne rolice.

Antička mitologija u 1. licu (prof. Inga Froebe)

Naša ljetna radionica “Antička mitologija u 1. licu” pruža polaznicima priliku da se upuste u fascinantan svijet antičkih mitova i legendi. Kroz interaktivni pristup, svaki sudionik će se posvetiti jednoj od poznatih mitskih osoba, istražujući njihove osobine, junaštva, strahove i avanture. Polaznici će imati zadatak da kroz kraći videozapis predstave svoje odabrane likove, koristeći kreativne tehnike i dramatizaciju kako bi oživjeli mitološke junake i junakinje.

Na kraju radionice, polaznici će izvršiti autoevaluaciju svojih uradaka, reflektirajući se na naučeno i stvarajući prostor za daljnji osobni razvoj i kreativno izražavanje.