Zašto odabrati Prvu privatnu gimnaziju?

Učenici i roditelji biraju Prvu privatnu gimnaziju jer smo kroz 29 godina iskustva razvili vlastitu metodu rada koja omogućava vrhunsko obrazovanje u sredini koja je ugodna i poticajna učenicima, profesorima i roditeljima. Imamo program opće i jezične gimnazije.

IMG_9457

Potvrda kvalitete – 100 % prolaz na državnoj maturi

Uz redovitu konzultativnu nastavu i pripreme za maturu koje su organizirane u školi, svi naši učenici bez problema polažu državnu maturu.

Profesori daju sve od sebe da nam što bolje objasne svako gradivo; zahtjevni su, ali i zabavni te imaju razne metode objašnjavanja.

Jana

Veselim se vašim daljnjim uspjesima i hvala što još i danas, eto već puno godina poslije mature, brinete o nama.

Jelena, dipl. glumica

Odnos s učenicima obilježen je povjerenjem i poštovanjem!

Nastava u PPG-u izvodi se u malim grupama pa svaki učenik dobiva potrebnu pažnju. Profesori su spremni pomoći u svakoj situaciji i učenici to znaju. Taj poseban odnos potvrđuje i održavanje veze s bivšim učenicima.

Temelji naše škole:

  • Prijateljsko ozračje – puno je lakše savladati gradivo uz ugodnu i poticajnu atmosferu
  • Rad u malim grupama – omogućava individualan pristup svakom učeniku
  • Učenje stranih jezika – engleski, njemački, španjolski, talijanski
  • Nastava na putu – učimo putujući, a upoznali smo Beč, Bratislavu, Budimpeštu, Prag, Salzburg, dvorce Bavarske, Munchen, Toskanu, Padovu, Veneciju, Rim, Transilvaniju itd.
  • Nastava govorništva – omogućava učenicima razvijanje posebnih talenata javnog govora te gubitak straha od javnog nastupa
  • Učenike Prve privatne gimnazije pripremamo za polaganje ispita FCE (The First Certificate in English), CAE (The Certificate in Advanced English), CPE (The Certificate of Proficiency in English), u okviru ESOL ispita Sveučilišta Cambridge te ispite B1, B2 i C1 Goethe Instituta iz poznavanja njemačkog jezika
  • Veliki broj izvannastavnih aktivnosti – Harvard i Yale Model United Nations, napredni tečajevi za engleski jezik (FCE, CAE, CPE), novinarska grupa, dramska grupa, debatni klub, geografsko-istraživačka grupa, prirodoslovna grupa/ekološka grupa, debatni klub na engleskom, Short Story Club, napredna informatika, napredna matematika, zbor, digitalni marketing, napredni tečajevi za njemački jezik… ili bilo koja druga aktivnost ovisno o interesima učenika
  • Suradnja s domaćim i međunarodnim institucijama – British Council, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Goethe Institut
  • Izleti – omogućavaju povezivanje učenika izvan škole, a koliko je ta povezanost stvarno razvijena pokazuju odlični odnosi s bivšim učenicima.

„Mala“ škola omogućuje da se profesori posvete svakom učeniku, jamči prijateljsko i obiteljsko ozračje, bilo da je riječ o odnosima među učenicima, odnosima učenik – profesor, kao i ono najvažnije, odnosima učenik – roditelj – škola.

Svi su vrlo topli i dragi. S obzirom na broj učenika svi smo međusobno povezani. Dobra je ekipa i zezancija. I ne smijem zaboraviti spomenuti kako su spremni pomoći oko svega
Elia

Konzultativna nastava iz pojedinih predmeta pomaže učenicima u svladavanju zahtjevnog nastavnog programa, a brojne slobodne aktivnosti potiču kreativnost i omogućuju učenicima da se afirmiraju u skladu sa svojim interesima i sposobnostima.

IMG_9626

Provjerite sve informacije i na vrijeme predajte molbu za upis u Prvu privatnu gimnaziju.

SAZNAJ VIŠE

Prva privatna gimnazija može biti tvoja buduća škola – stekni obrazovanje i prijatelje za cijeli život!