Znanje na djelu

Znanje na djelu je zaklada koja spaja obrazovni i poslovni svijet, pa tako učenike vodi u tvrtke i institucije u kojima mogu izravno osjetiti i doživjeti pojedino zanimanje. Programima za mlade i nastavnike žele pružiti  stjecanje praktičnog znanja te tako pomoći učenicima da se lakše odluče o svojoj karijeri. Do sada su naši uečnici i profesori sudjelovali u 4 projekta:

 

”Istražujem svijet znanosti i inovacija”

Naši su učenici i profesori u ožujku i svibnju sudjelovali u odličnim radionicama u organizaciji Zaklade i Instituta Rugjer Bošković, koji je otvorio svoja vrata gimnazijalcima kao odgovor na sve veći nedostatak STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics – prirodnim i tehničkim znanostima, ICT tehnologiji, inženjerstvu i matematici) profesionalaca i brojna upražnjena radna mjesta, koja nisu popunjena unatoč visokoj stopi nezaposlenosti.

“Adecco Street Day”

Naši su učenici zahvaljujući Zakladi dobili jedinstvenu priliku surađivati s jednom od najuspješnijih svjetskih tvrtki, švicarskom Adecco Group, vodećim pružateljem usluga na području ljudskih resursa. Jedna od njihovih djelatnosti je usmjeravanje mladih ljudi na način da im daju priliku iz prve ruke iskusiti posao koji ih interesira kao buduća karijera.
U sklopu Street Day-a, 17. ožujka, djelatnici Adecca davali su učenicima savjete kako napisati što bolji životopis, te ostaviti što bolji dojam na razgovoru za posao i na taj način doći do željenog zaposlenja.

“Istražujem svijet rada”

U nastavku odlične suradnje sa zakladom Znanje na djelu, koja je u ožujku omogućila učenicima pohađanje radionice o pisanju životopisa i razgovoru za posao,

Troje učenika trećeg razreda dobilo je jedinstvenu priliku na dva dana iskusiti posao iz svojih snova.

Antonio, Lelja i Rajna tako su otkrili kako je to biti inženjer, doktorica i glumica.

“Istražujem svijet rada u turizmu”

Skupina naših maturanata 13. listopada 2016.  bila je u dvodnevnu posjetu Valamar hotelskim kompleksima u Poreču. Tom prilikom su se uvjerili da je turizam, a posebno hotelska industrija uzbudljiva i dinamična grana gospodarstva koja mijenjajući i razvijajući se stvara najviše novih radnih mjesta u svijetu.
Za vrijeme posjete naši su se učenici, kroz radionice i druženja, upoznali sa različitim atraktivnim turističkim zanimanjima, od sportske animacije, rezervacijskog centra, upravljanja odnosima s gostima do niza različitih menadžerskih pozicija u hotelijerstvu.

2017-11-13T14:17:40+00:00