Nastavljajući dugogodišnju tradiciju, i ovog smo studenog u goste pozvali prof. dr. sc. Zorana Zoričića, kako bi novoj generaciji PPG-ovaca mogao održati predavanje o opasnostima ovisnosti. Zbog epidemiološki nepovoljne situacije, odlučili smo predavanje održati online, putem platforme Zoom.

Počašćeni smo što smo ponovno ugostili ovog velikog stručnjaka u području liječenja ovisnosti. U svom predavanju, prof. Zoričić se dotaknuo ovisnosti o teškim i lakšim drogama, alkoholu i kocki, a mnoge je učenike zaintrigirao iznenađujućim statističkim podacima iz kliničke prakse. Posebno nam je drago što je prof. Zoričić strpljivo odgovorio na naša mnogobrojna pitanja nakon svog izlaganja.

Poslije predavanja za učenike uslijedilo je i online predavanje za roditelje. Uz informativno izlaganje o oblicima ovisnosti te onima koje su najčešće među mlađom populacijom, prof. Zoričič je roditeljima pružio niz korisnih naputaka kako pospješiti komunikaciju s djecom te iskreno razgovarati o iskušenjima i opasnostima koja sa sobom donose ovisnosti.

Hvala prof. Zoričiću na zanimljivom predavanju u PPG-u!