Skip links

Interdisciplinarna nastava

U Prvoj privatnoj gimnaziji njegujemo interdisciplinarni pristup predmetima u svakodnevnoj nastavi. Učenici zadanoj temi pristupaju na kreativan način, a lakše i brže usvajaju nova znanja.

U Prvoj privatnoj gimnaziji njegujemo interdisciplinarni pristup predmetima u svakodnevnoj nastavi. Tako svako polugodište provedemo jedan dan sudjelujući u zanimljivim radionicama koje povezuju nekoliko predmeta, a sve pod nazivom Interdisciplinarni dan. Na sličan način su koncipirani naši Interdisciplinarni sati te Tematski dani.

Učenici zadanoj temi pristupaju na kreativan način, a lakše i brže usvajaju nova znanja jer informacije povezuju iz nekoliko različitih pogleda: sa strane društvenih te prirodoslovnih predmeta. Svrha ovakve nastave jest izaći iz okvira pojedinih predmeta i povezati različita znanja čime pripremamo učenike za ono što ih očekuje kad izađu iz školskih klupa.

Interdisciplinarni sati

Interdisciplinarni sati

Interdisciplinarni sati jedinstven su način da povežemo dva predmeta. Tako na primjer učimo o arhitektu Gaudiju na satu španjolskog, povežemo satove povijesti i engleskog ili matematike i biologije.

Opširnije
Interdisciplinarni dani

Interdisciplinarni dani

Svako polugodište provedemo jedan dan sudjelujući u zanimljivim radionicama koje povezuju nekoliko predmeta, a sve pod nazivom Interdisciplinarni dan. Predavanja profesora imaju karakteristike kreativne nastave, a radionicama u kojima sudjeluju učenici povezuju se različiti, na prvi pogled, nesrodni predmeti.

Opširnije
Tematski dani

Tematski dani

Specifičnost nastave Prve privatne gimnazije su i Tematski dani poput Znanstvenog dana, Kulturnog dana, Sportskog dana itd. Nastavnici srodnih predmeta organiziraju različita predavanja, radionice, projekte, odlaske na izložbe, koncerte, institute i fakultete.

Opširnije

Upoznajte PPG

Doznajte više o povijesti i radu Prve privatne gimnazije. Pogledajte kojom se misijom i vizijom vodimo pri radu, s kojim međunarodnim institucijama surađujemo i još mnogo toga. Na primjer, znate li da smo osnovani još 1993. godine?