Skip links

Upoznajte Prvu privatnu gimnaziju

Upoznajte Prvu privatnu gimnaziju. Doznajte više o našoj viziji i misiji, povijesti te razlozima zašto upisati PPG.

RIJEČ RAVNATELJICE

Znanje sa svrhom

Cilj mene kao ravnateljice, kao i svih mojih kolega u Prvoj privatnoj gimnaziji, jest da svaki naš učenik dosegne svoj akademski maksimum, ali i da znanje koje prenosimo nikad nije samo sebi svrha. Stoga naši učenici iz škole izlaze spremni za sve izazove i mogućnosti koje im svijet nudi.

31
godina iskustva
100 %
prolaznost na državnoj maturi
14
konferencija Harvard UN
5217
ispečenih božićnih kolačića
Misija

Misija

Pružiti najkvalitetnije obrazovanje u okruženju u kojem se cijeni svaki učenik i profesor.

Vizija

Vizija

Pripremiti naše učenike da postanu odgovorni građani svijeta budućnosti, svijeta koji se mijenja iz dana u dan. Zato potičemo kritičko mišljenje i globalnu perspektivu te obrazovni, fizički i emocionalni razvoj.

Više od 30 godina akademske izvrsnosti

Povijest Prve privatne gimnazije

Od samog osnutka Prve privatne gimnazije 1993. godine škola se temelji na stjecanju europskog obrazovanja, učenju triju svjetskih jezika, kao i razvijanju osobnosti te poticanju različitih učeničkih interesa. Naš je cilj posvetiti se svakom učeniku te poticati vještine sigurnog nastupa nastavom govorništva koja je prvi put uvedena u školski program upravo u našoj školi.

Školu je osnovala prof. Jasenka Breitenfeld u prostoru gornjogradske gimnazije, a i danas se nalazi u samom srcu Zagreba, na adresi Ulica Andrije Hebranga 21. Prostor je to na tri kata koji nam omogućuje kabinetsku nastavu, velik broj izvannastavnih aktivnosti i organiziranje predavanja gostujućih predavača.

Osim općeg gimnazijskog programa, u Prvoj privatnoj gimnaziji učenici od 2017. godine mogu odabrati i sve popularniji jezični smjer. S rastom broja učenika trudimo se dodatno obogatiti nastavu čestim putovanjima te raznovrsnim izvannastavnim aktivnostima.

Od 2010. godine redovito sudjelujemo na najprestižnijoj međunarodnoj debatnoj konferenciji Harvard Model United Nations koja se održava u Bostonu, u SAD-u, a sudionici uče o izazovima međunarodnog pregovaranja i diplomacije, simulirajući rad Ujedinjenih naroda.

Također, poklanjamo puno pažnje učenju stranih jezika. Već smo dugi niz godina službeni pripremni centar za ispite ESOL Sveučilišta Cambridge (FCE, CAE i CPE) te ispite IELTS  (International English Language Testing System), a od 2016. godine učenike pripremamo za ispite poznavanja njemačkog jezika Goethe-instituta (B1, B2 i C1).

Ponosni smo na 26 generacija bivših maturanata od kojih su neki danas roditelji naših učenika, a neki čak i profesori.

Naši su hodnici i učionice mjesto susreta 191 učenika Prve privatne gimnazije.

Od samog osnutka škole 1993. godine, ravnateljica je profesorica Jasenka Breitenfeld, a od 2017. godine tu ulogu preuzima profesorica Maja Breitenfeld.

PREDNOSTI PPG-A

9 razloga zašto upisati Prvu privatnu gimnaziju

Od moderne nastave do uspješne međunarodne suradnje

01

85 % učenika upisuje prvi izbor na fakultetu.

02

Dodatne pripreme za državnu maturu u trećem i četvrtom razredu = 100 % prolazak na državnoj maturi.

03

Moderna i interdisciplinarna nastava u blokovima i modulima.

04

Učenici imaju mogućnost konzultacija kod svojih profesora – uz redovne konzultacije ne trebaju dodatne instrukcije.

05

Škola je pripremni centar za Cambridge ESOL Examinations. Omogućujemo i pripreme za IELTS i Goethe-certifikate.

06

Važnost putovanja u nastavi: od nastave na putu do međunarodnih konferencija i razmjene učenika.

07

Jedina hrvatska škola koja redovito sudjeluje na konferencijama Harvard Model United Nations i Yale Model United Nations u SAD-u i RysMUN u Kopenhagenu.

08

Odlični i motivirani profesori te poticajna atmosfera u razredu i na hodnicima.

09

Nulta stopa tolerancije za svaki oblik diskriminacije.

MEĐUNARODNE ŠKOLE I INSTITUCIJE S KOJIMA SURAĐUJEMO

Nije sve po planu i programu

Naše izvannastavne aktivnosti omogućuju učenicima da razviju postojeće i pronađu nove interese, ali i da nauče vrijednosti timskog rada, individualne i grupne odgovornosti, da se razviju fizički i mentalno na načine na koje redovna nastava ne pruža.