Skip links

Napredna nastava

S puno se pažnje posvećujemo učenicima koji žele znati više i pokazuju velik potencijal za pojedine predmete. U svakom se učeniku trudimo otkriti što mu posebno leži i u tome ga kontinuirano poticati.

U svakom se učeniku trudimo otkriti što mu posebno leži i u tome ga kontinuirano poticati. S puno se pažnje posvećujemo učenicima koji žele znati više i pokazuju velik potencijal za pojedine predmete. Učenici Prve privatne gimnazije mogu pohađati naprednu nastavu iz engleskog jezika (pripreme za certifikate Sveučilišta Cambridge, Short Story Club i English Debate Club), njemačkog jezika (pripreme za certifikate Goethe-Instituta), govorništva (debatni klub), matematike, prirodnih predmeta (biologije i kemije), geografije, informatike, španjolskog i pripreme za razna natjecanja. Ovisno o interesu i broju učenika, svake godine imamo novu grupu naprednih predmeta. Znanje je moć!

Posvećenost učenju stranih jezika jedna je od prednosti školovanja u Prvoj privatnoj gimnaziji, jednako kao i prilike koje nudimo našim učenicima za daljnje usavršavanje. Certifikati koje stječu polaganjem ispita za koje se pripremaju u školi međunarodno su priznati i cijenjeni.

Učenike Prve privatne gimnazije pripremamo za polaganje ispita FCE (The First Certificate in English), CAE (The Certificate in Advanced English), CPE (The Certificate of Proficiency in English), u okviru ESOL ispita Sveučilišta Cambridge te IELTS ispita (International English Language Testing System)  – najpopularnijeg ispita iz engleskog jezika na svijetu koji vam može pomoći da živite, studirate i radite širom svijeta. Od 2007. smo godine pripremni centar za polaganje Cambridge ispita.

Short Story Club je tu za sve učenike koji vole čitati na engleskom, ali vole i pripovjietke. Za njih su kratke priče idealno štivo: moćne, zanimljive i pune nevjerojatnih preokreta u samo nekoliko stranica.

English Debate Club idealan je za sve učenike koji vole engleski, ali ga nemaju prilike dovoljno govoriti. Namijenjen je učenicima koje zanimaju različite teme i žele o njima raspravljati u krugu vršnjaka, a usput dovesti strani jezik na visoku razinu.

U PPG-u pripremamo učenike i za polaganje ispita Goethe-Zertifikat B1, B2 i C1 iz njemačkog jezika, koje provodi Goethe-Institut.

Ponosni smo na činjenicu da smo prva škola u Hrvatskoj koja je prije 30 godina uvela govorništvo kao predmet. Svjesni da će vještina komuniciranja i javnog govorenja bitna, dodatno smo kod naših učenika htjeli potaknuti kritičko mišljenje te odlučili uvesti debatu i kao izvannastavnu aktivnost.

Napredna matematika namijenjena je učenicima koje zanimaju brojevi, formule i matematičko razmišljanje, žele se pripremati za natjecanja, ali i otkriti zabavniju, kompleksniju i neistraženu stranu matematike.

Učenici koji su polaznici prirodoslovne grupe mogu nadograditi i dopuniti svoje stečeno znanje iz prirodoslovnih predmeta (kemije i biologije), a istovremeno surađivati s drugim mladim istraživačima i predstaviti se na natjecanjima. Neke od tema koje se protežu kroz rad grupe uključuju održivost, zaštitu okoliša, kemiju prehrane i nutricionizam te kemiju u svakodnevnom životu  i kućanstvu.

Geografsko-istraživačka grupa okuplja entuzijaste za istraživanje drugih kultura koji vole geografiju, boraviti u prirodi, fino jesti i biti aktivni.

Robotika, programiranje, pripreme za natjecanja i još puno toga iz svijeta informacijskih tehnologija glavne su teme naše napredne informatike. Ova grupa idealna je za učenike koji žele razvijati umjetnu inteligenciju virtualnih i stvarnih robota ili pak imaju vlastite projekte i IT ideje koje žele razvijati uz podršku informatičkog tima.

Svi PPG-ovci koji su učili španjolski barem godinu dana i žele produbiti svoje znanje o jeziku, mogu se pridružiti grupi naprednog španjolskog i biti korak bliže gledanju serije Casa de papel bez titlova.

Cijeli je svijet učionica

Vjerujemo da se uči i u školi i izvan škole. Zato su putovanja važan dio naše nastave bilo da se radi o nastavi na putu, fakultativnim putovanjima, razmjeni učenika ili međunarodnim konferencijama.