Skip links

Međunarodna suradnja

Naši učenici redovito sudjeluju u međunarodnim projektima, a takvi projekti jedno su od temelja obrazovanja koje pruža Prve privatne gimnazije.

Naši učenici redovito sudjeluju u međunarodnim projektima, a takvi projekti jedno su od temelja obrazovanja koje pruža Prve privatne gimnazije.

Posebno smo ponosni na sudjelovanja i uspjehe naših učenika u međunarodnim projektima. Za početak ističemo konferencije Model UN. Radi se o simulaciji rada Ujedinjenih naroda putem kojeg učenici uče o diplomaciji i međunarodnim odnosima. Model UN uči sudionike posebnim vještinama kao što su istraživanje, govorništvo, debata, pisanje, kritičko razmišljanje, timski rad i liderskim sposobnostima.

Najprestižnija takva konferencija je Harvard Model UN koju organiziraju studenti sveučilišta Harvard u Bostonu, a Prva privatna gimnazija jedina je hrvatska škola koja na njoj redovito sudjeluje, svaku godinu još od 2010.

Sudjelujemo i na konferenciji Yale Model UN, u organizaciji Sveučilišta Yale, a tu je i redovita razmjena učenika u sklopu projekta Global Citizenship Programme s jednom od najboljih danskih gimnazija, gimnazijom Rysensteen iz Kopenhagena.

Nadalje, sudjelujemo i u projektu Erasmus+Jačanje jezičnih, kulturnih i tradicijskih veza Hrvatske i Španjolske“ sa školom IES Eras de Renueva iz španjolskog Leona, surađujemo s makedonskom gimnazijom Algoritam s kojom smo organizirali i proveli online debate na temu chat GPT-ja.

Naši ostali međunarodni projekti su Najveća svjetska lekcija u Hrvatskoj, European Schools for a Living Planet, eTwinning Earth Hour, Energy4You, Nanoyou, Spring Day te smo škola-partner University of Cambridge ESOL Examinations. Uz to, pripremamo učenike za certifikate Goethe-Instituta iz poznavanja njemačkog jezika (razina B1, B2 i C1).

Nije sve po planu i programu

Naše izvannastavne aktivnosti omogućuju učenicima da razviju postojeće i pronađu nove interese, ali i da nauče vrijednosti timskog rada, individualne i grupne odgovornosti, da se razviju fizički i mentalno na načine na koje redovna nastava ne pruža.