Skip links

Prijave i upisi

Doznajte sve o postupku upisa učenika u Prvu privatnu gimnaziju.

Upoznajte postupak prijave i upisa u prve i više razrede općeg i jezičnog smjera Prve privatne gimnazije. Postupak uključuje i testiranje koje obuhvaća razgovor, esej i test logičkog zaključivanja.

Bodovni prag za upis u opći i jezični smjer Prve privatne gimnazije je 64 boda. Predmeti koji se boduju su: hrvatski jezik, prvi strani jezik, matematika, povijest, geografija i biologija. Provjera znanja iz engleskog jezika za one učenike koji ga nisu učili održat će se 4. srpnja u 10 sati (uz prethodnu najavu). Provjera iz engleskog jezika za učenike s teškoćama u razvoju koji ga nisu učili održat će se 26. lipnja u 10 sati (uz prethodn najavu).

Školarina iznosi 5.880,00 eura i uključuje uključuje nastavu, konzultacije, veliki izbor izvannastavnih aktivnosti, mogućnost učenja trećeg stranog jezika i informatike kroz tri godine, mogućnost pripreme za međunarodne certifikate iz engleskog i njemačkog jezika (naravno, uz dobro predznanje tih jezika) te pripreme za državnu maturu od trećeg razreda.

Prijave

Postupak upisa je jednostavan. Za početak, dogovorite termin za inicijalni razgovor pozivom na 099/3147 990, 099/4852 142 ili 01/4852 142 te putem e-maila: info@ppg.hrMolimo da učenik na razgovor donese fotokopije svjedodžbi od petog do sedmog razreda, ispis ocjena i komentara iz e-Dnevnika osmog razreda te malu fotografiju.

Prijave i upisi u prve razrede Prve privatne gimnazije s pravom javnosti održavaju se preko stranice Upisi.hr. Važno je da nas prilikom prijave obrazovnog programa stavite na prvo i/ili drugo mjesto (opća i/ili jezična gimnazija) jer izabrano mjesto utječe na rang učenika. Uz proces upisa preko navedene stranice, naša škola provodi i dodatno testiranje prema dolje navedenim uputama.

Testiranje za upis u Prvu privatnu gimnaziju

Učenici prolaze testiranje koje objedinjuje:

  • uvid u ocjene prethodnih razreda
  • razgovor
  • esej
  • test logičkog zaključivanja

Testiranje će se održati 15. lipnja u 11 sati, uz prethodnu najavu. 

Upisi

Dokumenti potrebni za upis su isti kao i u svakoj drugoj srednjoj školi:

  • rodni list
  • domovnica
  • prethodne svjedodžbe.

Stipendiranje učenika

Dodjeljujemo dvije stipendije učenicima s maksimalnim brojem bodova ili prva tri mjesta na nekom od državnih natjecanja znanja, ako nisu u financijskoj mogućnosti plaćati školarinu.

Za sva pitanja vezana za postupak testiranja nadležne su ravnateljica Maja Breitenfeld i profesorica Elma Kerić.

Upisi u više razrede Prve privatne gimnazije

Želi li se učenik prebaciti iz neke druge srednje škole u Prvu privatnu gimnaziju za početak treba dogovoriti inicijalni razgovor pozivom na 099/3147 990, 099/4852 142 ili 01/4852 142 te putem e-maila: info@ppg.hr. Učenik na razgovor treba donijeti kopije svjedodžbi prethodnih razreda srednje škole, ispis ocjena i komentara iz e-Dnevnika za aktualni razred te malu fotografiju.

Nakon toga slijedi testiranje koje se sastoji od pisanja motivacijskog eseja i testa logičkog zaključivanja te razgovora s učenikom. Testiranje se održava 15. lipnja u 11 sati uz prethodnu najavu i po dogovoru.

Cijeli postupak prebacivanja iz druge škole u Prvu privatnu gimnaziju može biti gotov u nekoliko dana.

Dokumenti potrebni za upis su:

  • rodni list
  • domovnica
  • prethodne svjedodžbe.

Za sva pitanja vezana za postupak testiranja nadležne su ravnateljica Maja Breitenfeld i profesorica Elma Kerić.

PREDNOSTI PPG-A

9 razloga zašto upisati Prvu privatnu gimnaziju

Od moderne nastave do uspješne međunarodne suradnje

01

85 % učenika upisuje prvi izbor na fakultetu.

02

Dodatne pripreme za državnu maturu u trećem i četvrtom razredu = 100 % prolazak na državnoj maturi.

03

Moderna i interdisciplinarna nastava u blokovima i modulima.

04

Učenici imaju mogućnost konzultacija kod svojih profesora – uz redovne konzultacije ne trebaju dodatne instrukcije.

05

Škola je pripremni centar za Cambridge ESOL Examinations. Omogućujemo i pripreme za IELTS i Goethe-certifikate.

06

Važnost putovanja u nastavi: od nastave na putu do međunarodnih konferencija i razmjene učenika.

07

Jedina hrvatska škola koja redovito sudjeluje na konferencijama Harvard Model United Nations i Yale Model United Nations u SAD-u i RysMUN u Kopenhagenu.

08

Odlični i motivirani profesori te poticajna atmosfera u razredu i na hodnicima.

09

Nulta stopa tolerancije za svaki oblik diskriminacije.

Upoznajte PPG

Doznajte više o povijesti i radu Prve privatne gimnazije. Pogledajte kojom se misijom i vizijom vodimo pri radu, s kojim međunarodnim institucijama surađujemo i još mnogo toga. Na primjer, znate li da smo osnovani još 1993. godine?