Upisi 2019-01-02T22:05:15+00:00

Prelazak učenika u Prvu privatnu gimnaziju tijekom školske godine 2018./2019. zakonski je moguće provesti najkasnije do 11. siječnja 2019. godine. Razgovore o upisu učenika moguće je dogovoriti već sada.

Dogodilo se i to. Shvatio/la si da trebaš promijeniti postojeću školu. Neki do takve odluke dođu lako, čak vrlo brzo postanu i svjesni da su pogrešno odabrali. Nekima, pak, treba mnogo vremena da sami sebi priznaju.

Mijenjati školu, bilo usred ili nakon kraja školske godine, užasno je stresno i naporno. Trebaš pronaći drugu školu, proći cijeli postupak ispisa iz škole, pozdraviti se od razreda i odvojiti od nekih prijatelja, promijeniti cijelu rutinu, lokaciju, pohvatati nova imena učenika, profesora, nadoknaditi propušteno, uhvatiti se u koštac s novim gradivom, drugačijim metodama rada, pristupima, očekivanjima.

Uz sve to, moraš se nekako uklopiti u novo okruženje i želiš da te prihvate. No i prije dolaska u novu sredinu, slijedi jako komplicirani postupak upisa. No, treba li zaista biti komplicirano? Apsolutno ne.

U Prvoj privatnoj gimnaziji prelasci zaista nisu komplicirani. Istina je trebaš proći testiranje, doći na razgovor, donijeti sve dokumente, napisati molbu… No, cijeli taj postupak može biti gotov i u par dana. Nazovi ili putem mail-a dogovori inicijalni razgovor.

Razgovor služi upoznavanju s potencijalnim novim učenikom. Savjetujemo ti da prije intervjua proučiš našu internetsku stranicu i tako se upoznaš s našom školom i onime što nudimo. Zanimaju nas tvoji razlozi za prebačaj, interesi, očekivanja od naše škole, zašto te baš zanima naša škola i što smatraš da od nas možeš dobiti. Slobodno pitaj sve što te zanima. Volimo pitanja! Pogledat ćemo svjedodžbe osnovne škole i do sad završenih razreda srednje škole, a trebaju nam i tvoj rodni list i domovnica.

Ne moraš se bojati testiranja. Ne testiramo tvoje znanje, već logičko zaključivanje. To nam govori možeš li pratiti gimnazijski program. Osim testa sposobnosti, trebaš napisati i motivacijski esej, kako bi dobili uvid u tvoje pisano izražavanje. Nakon toga, javit ćemo ti se s rezultatima. Jedini korak nakon toga jer pisanje molbe za prelazak. Pod uvjetom da sve prođe u najboljem redu, skoknimo malo u blisku budućnost…

Čestitamo ti! Dobrodošao/la u PPG! Što sada? U nezavidnoj si poziciji jer si novo lice. Dolaziš u sredinu gdje se svi već barem malo poznaju. Kako se postaviti? Što očekivati?
Imamo par savjeta za tebe.

Profesori ti poručuju

  • Upoznaj se s nama i u nekom zgodnom trenutku proći ćemo tvoje obaveze i naša očekivanja
  • Pronađi nekog pouzdanog i odgovornog za pomoć u nadoknadi gradiva i prepisivanju materijala
  • Ne boj se pitati i zatražiti pomoć. Dođi na konzultacije.
  • Probaj se opustiti i prepustiti atmosferi u razredu. Svaki razred je drugačiji. Daj ljudima priliku i prilagodi im se.
  • Polako gradi odnose. Takvi su puno kvalitetniji.

Učenici ti poručuju

Ne brini. Bit će ti super. Tu smo svi jedna velika obitelj.