Skip links

Profesionalna orijentacija

Svake godine, u suradnji s našim roditeljima, održavamo radionicu profesionalne orijentacije za učenike trećeg i četvrtog razreda pod nazivom „Roditelji inspiriraju – profesionalna orijentacija u PPG-u”.

Zahvaljujući predanom interesu roditelja naših učenika, već devetu godinu za redom održavamo radionicu profesionalne orijentacije za učenike trećeg razreda pod nazivom „Roditelji i bivši učenici inspiriraju – profesionalna orijentacija u PPG-u”. Roditelji s učenicima dijele svoje zanimanje, što ih motivira za upis studija, ali i za promjenu karijere. Naglašavaju koje su potrebne vještine ili znanja za njihovu profesiju te savjetuju učenike, na temelju svog poslovnog puta.

Naša suradnja pokazala se punim pogotkom jer je posljednje predavanje bilo dočekano s velikim zanimanjem. Pročitajte više u našim vijestima:

Roditelji i bivši učenici inspiriraju: profesionalna orijentacija u PPG-u
Osma konferencija Roditelji inspiriraju – profesionalna orijentacija u PPG-u
Održali smo Dan karijera u PPG-u – profesionalnu orijentaciju!
Roditelji inspiriraju – profesionalna orijentacija u PPG-u
Roditelji-predavači u sklopu Dana profesionalne orijentacije.

Suradnja sa zakladom Znanje na djelu

Osim što u našoj školi provodimo radionicu profesionalne orijentacije u suradnji s roditeljima, rado surađujemo sa zakladom Znanje na djelu, koja kroz zanimljive radionice, vježbe i predavanja našim trećašima i maturantima otkriva tajne ljudskih resursa u velikim kompanijama i daje najbolje savjete kako se pripremiti za razgovor za posao. 

Zaklada Znanje na djelu neprofitna je organizacija koja nudi programe koji se bave jazom između vještina stečenim kroz školovanje i onima potrebnim za poslovni sektor. Zaklada u sklopu programa „Pogledaj. Probaj. Doživi” organizira KARIJEROlink, program koji će učenicima omogućiti da iz prve ruke iskuse svijet rada.

Program KARIJEROlink održava se u dva dijela: prvi obuhvaća radionicu „Skok u budućnost” koju vodi stručnjakinja ljudskih resursa prof. Daška Domljan, a u sklopu koje učenici nauče prepoznati svoje vrijednosti, ali i pisati životopis te na što sve trebaju paziti prilikom razgovora za stipendiju ili posao. Drugi dio podrazumijeva odlazak učenika u poduzeća na dvodnevnu praksu gdje će vidjeti kako izgledaju radni dani u profesiji koja ih zanima.

Radionica „Skok u budućnost” zaklade Znanje na djelu priprema PPG-ovce za tržište rada

Nije sve po planu i programu

Naše izvannastavne aktivnosti omogućuju učenicima da razviju postojeće i pronađu nove interese, ali i da nauče vrijednosti timskog rada, individualne i grupne odgovornosti, da se razviju fizički i mentalno na načine na koje redovna nastava ne pruža.