Skip links

Upoznajte naše profesore

Naši učenici i roditelji uvijek ističu kako su profesori u PPG-u izuzetno motivirani i puni entuzijazma, znaju prenijeti znanje, vole raditi s učenicima i uvijek su im na raspolaganju za konzultacije i pomoć u savladavanju gradiva.

PPG-Dora-Cecelja (1)

Dora Cecelja

profesorica | Engleski jezik

Od 2012. godine pripremam i pratim učenike na godišnju Harvard Model United Nations konferenciju u Bostonu, najprestižniju simulaciju rada UN-a na svijetu.

2008. upisujem studij anglistike i komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a nakon prvostupničke diplome upisujem nastavnički smjer. Magistrirala sam na temi recepcije lektire iz engleskog jezika kod srednjoškolaca. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja pobijedila sam na natječaju za dodjelu stipendije Američke vlade te boravila četiri tjedna u SAD-u, gdje sam pohađala tečajeve iz međunarodne diplomacije i građanskog odgoja. Sudjelovala sam na Državnom natjecanju u znanju engleskog jezika. Tijekom školovanja nekoliko sam puta boravila u Velikoj Britaniji na usavršavanju jezika. U srpnju 2015. sudjelovala sam na antikorupcijskom seminaru u Jezerčici, u organizaciji Veleposlanstva SAD-a.

Od 2012. godine pripremam i pratim učenike na godišnju Harvard Model United Nations konferenciju u Bostonu, najprestižniju simulaciju rada UN-a na svijetu. Od 2013. radim kao profesor engleskog jezika u PPG-u, a do 2016. honorarno sam radila s najmlađim polaznicima u školi stranih jezika Novoj Varšavskoj. Istovremeni rad s gimnazijalcima i malom djecom velik mi je izazov i zadovoljstvo.

Književnost mi je najveća ljubav i razlog zbog kojeg sam zavoljela engleski jezik i počela predavati. Želja mi je usaditi tu ljubav i svojim učenicima ili barem učiniti čitanje književnih tekstova na stranome jeziku zabavnim i obogaćujućim iskustvom. Također planiram upisati doktorski studij iz književnosti. Slobodno vrijeme najviše volim provoditi s kćerkom i mužem, a trudim se naći i vremena za  čitanje, slušanje online predavanja iz književnosti i raznih pedagoških tema, koncerte i gledanje filmova i serija. Htjela bih što više putovati, što mi rad u ovoj školi i omogućuje.

Osim redovne nastave i HMUN-a, vodim Cambridge pripreme za First Certificate in English (FCE) i IELTS, English debate club i Short story club.