Skip links

Upoznajte naše profesore

Naši učenici i roditelji uvijek ističu kako su profesori u PPG-u izuzetno motivirani i puni entuzijazma, znaju prenijeti znanje, vole raditi s učenicima i uvijek su im na raspolaganju za konzultacije i pomoć u savladavanju gradiva.

PPG-Elma-Keric (1)

Elma Kerić

profesorica | Biologija i kemija

Volim raditi s mladim ljudima i jedna sam od rijetkih osoba koja je od osnovne škole znala što želi biti kad odraste. U Prvoj privatnoj gimnaziji profesorica sam biologije i kemije već dugi niz godina, a  prve korake u nastavi odradila sam u osnovnoj školi i srednjoj strukovnoj školi.

Volim raditi s mladim ljudima i jedna sam od rijetkih osoba koja je od osnovne škole znala što želi biti kad odraste. U Prvoj privatnoj gimnaziji profesorica sam biologije i kemije već dugi niz godina, a  prve korake u nastavi odradila sam u osnovnoj školi i srednjoj strukovnoj školi.

U PPG-u, uz nastavu biologije i kemije, vodim i pripreme za Državnu maturu i izvananstavne aktivnosti. Tijekom godina vodila sam Prirodoslovnu i eko grupu (koje su bile uključene u čitav niz europskih i međunarodnih projekata), nekoliko godina grupu Prve pomoći, a od ove godine vodim izvannastavnu aktivnost Medijacija. Završila sam Osnovni i napredni stupanj obuke za medijatora i veselim se upoznati učenike sa mirnim pristupom i načinom rješavanja sukoba kako bi imali priliku poboljšati kvalitetu svog života, posebno u izazovnim vremenima. Kao školski medijator svakodnevno se siusrećem i aktivno sudjelujem u mirnom rješavanju sukoba svih oblika koji su svakodnevica svakog školskog života. Drago mi je da mi učenici daju povjerenje i da mi se obraćaju u svim situacijama koje ne mogu sami riješiti, kako u školi, tako i u odnosima s obitelji i prijateljima.

U školi sam vodila čitav niz različitih projekata o kojima sve možete pronaći na stranicama škole.  Trenutno sam koordinator jednog divnog projekta pod nazivom Najveća svjetska lekcija kojem je cilj približiti učenicima, roditeljima, profesorima i svima zainteresiranima UN Globalne ciljeve održivog razvoja.

Voditelj sam i Školskih preventivnih programa, s naglaskom na Prevenciju ovisnosti jer sam završila i edukaciju pod nazivom Primarna prevencija ovisnosti. Kroz radionice i predavanja pomažemo mladim ljudima da prepoznaju opasnosti, i da pametno reagiraju u različitim situacijama.

U Prvoj privatnoj gimnaziji sam u suradnji s roditeljima pokrenula program Profesionalne orijentacije učenika, u sklopu koje roditelji učenicima predstavljaju svoja zanimanja, potrebne vještine te izazove s kojima se susreću u svojoj profesiji. Produžetak profesionalne orijentacije je suradnja s programom Pogledaj.Probaj.Doživi zaklade Znanje na djelu. Znanje na djelu je neprofitna organizacija koja nudi programe koji se bave jazom između vještina stečenim kroz školovanje i onima potrebnim za poslovni sektor, a motiviranim učenicima nudi priliku za job-shadowing, kako bi iz prve ruke stekli iskustva o poslovnim procesima i poslovnoj svakodnevici.

U prosvjeti je teško razdvojiti osobni i profesionalni život, a ja svoje slobodno vrijeme najviše volim provoditi vani u prirodi i druženju s meni najmilijim ljudima. To je ono što najbolje puni baterije!