Skip links

Upoznajte naše profesore

Naši učenici i roditelji uvijek ističu kako su profesori u PPG-u izuzetno motivirani i puni entuzijazma, znaju prenijeti znanje, vole raditi s učenicima i uvijek su im na raspolaganju za konzultacije i pomoć u savladavanju gradiva.

PPG-Julijana-Lozar (1)

Julijana Lozar

profesorica | Fizika

Poznavati fiziku makar na osnovnom kvalitativnom nivou je bitno jer to znanje može povećati kvalitetu našeg života i riješiti nas mnogih problema unaprijed ili naknadno.

Rođena sam u Zagrebu. Po završetku X. gimnazije Ivan Supek upisala sam Prirodoslovno-matematiki fakultet, smjer profesor fizike,  na kojem sam zahvaljujući odličnom uspjehu kroz sva četiri razreda srednje škole bila oslobođena prijamnog ispita. Diplomirala sam s odličnim uspjehom 2007. godine.

Na mjestu profesora fizike radim još od apsolventskih dana, a od 2009. godine sam u stalnom radnom odnosu u Elektrotehničkoj školi. Uz to predavačica sam na Visokom učilištu Algebra gdje predajem u programu izvrsnosti za srednjoškolce, te ih pripremam za ispite državne mature iz fizike.

U svrhu popularizacije hrvatskih znanstvenika te njihovih doprinosa u razvoju i otkrićima moderne fizike općenito postala sam suradnica hrvatske i engleske Wikipedije – internetske enciklopedije sa slobodnim pristupom. Na istoj, objavila sam nekoliko članaka s područja prirodnih znanosti.

Okušala sam se u ulozi autorice izložbe Svjedodžba + certifikat = ŠKOLA MOGUĆNOSTI  2013. godine, izložbe koja je predstavila Elektrotehničku školu u Hrvatskom školskom muzeju pod pokroviteljstvom Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, te spomenutog muzeja. Na samoj svečanosti otvaranja izložba je pohvaljena kao jedna od najboljih izložbi koje su škole pripremile, te je tijekom trajanja bila dobro posjećena.

Kao velika zaljubljenica u putovanja, uspjela sam spojiti ugodno s korisnim te sam sudjelovala u projektima mobilnosti od kojih bi posebno izdvojila Leonardo da Vinci koji je proveden u Portsmouthu, Erasmus + Zajedno do boljih kompetencija, Erasmus + Obrazovanjem do modernizacije elektrotehničkih zanimanja, te posljednji u šk. god. 2018./2019. Mobilnost u Industriju 4.0  provedenom u Bragi, Portugalu.

Posebna želja i ambicija mi je nastaviti se usavršavati kao projektni koordinator Erasmus + programa. Time vođena, prijavila sam se na natječaj AMPEU, te sam odabrana kao jedna od četiri predstavnika iz RH za sudjelovanje na TCA Contact Making Seminar Myth busting European Project Management in VET Mobility, koji se održao u Dublinu, Republici Irskoj, u listopadu 2019. godine.

Redovito sudjelujem na simpozijima o nastavi fizike, usavršavanjima putem Loomena te brojnim programima i radionicama.

Od školske godine 2020./2021. ponosna sam članica izvrsnog kolektiva Prve privatne gimnazije te sam uvjerenja da ću na temelju mog obrazovanja, iskustva i sposobnosti doprinijeti kvaliteti i vrhunskom obrazovanju koje Prva privatna gimnazija njeguje.