Skip links

Upoznajte naše profesore

Naši učenici i roditelji uvijek ističu kako su profesori u PPG-u izuzetno motivirani i puni entuzijazma, znaju prenijeti znanje, vole raditi s učenicima i uvijek su im na raspolaganju za konzultacije i pomoć u savladavanju gradiva.

Maja-Breitenfeld.jpg

Maja Breitenfeld

Ravnateljica

Ravnateljica sam Prve privatne gimnazije od 2017. godine, a u našoj školici, kako je volimo zvati, radim od 1996. godine kao profesorica engleskog i talijanskog jezika.

Međunarodna suradnja mi je oduvijek bila važna, pa sam sudjelovala u mnogim međunarodnim projektima. Od 2004. pripremam učenike za polaganje međunarodno priznatih Cambridge certifikata (FCE, CAE, CPE) u naprednom znanju engleskog jezika. Ponosni smo što Prva privatna gimnazija ima status ovlaštene ustanove za pripremanje učenika za polaganje ESOL ispita Sveučilišta Cambridge od 2007. godine, kao jedna od rijetkih gimnazija s tim statusom u Hrvatskoj. Intenzivno sam surađivala s British Councilom, Australskim i Američkim veleposlanstvom. Dvije godine za redom moje učenice bile su predstavnice Hrvatske kao stipendistice Američke vlade u sklopu Ben Franklin Transatlantic Fellows Initiative, u Washingtonu i Sjevernoj Carolini u trajanju od pet tjedana.

Od 2010. s učenicima redovito pohađam prestižnu godišnju Harvard Model United Nations konferenciju u Bostonu, najugledniju simulaciju rada UN-a na svijetu. Vodim i pripreme za Yale Model UN te Rys MUN konferencije od 2021. godine.

Rođena sam 1969. godine u Zagrebu gdje sam maturirala u Klasičnoj gimnaziji, te upisala studij anglistike i talijanistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Imenovana sam profesorom mentorom 2008. godine. Kao profesor mentor održala sam nekolicinu radionica na Županijskim skupovima.

Redovito sam sudjelovala na županijskim i državnim natjecanjima.

Ponosna sam na svoje bivše i sadašnje učenike koji su postali i postaju krasni, mladi uspješni ljudi. Jako me veseli moj posao, koji je ujedno i poziv!

Peta sam generacija profesora u obitelji s 11 profesora, što u srednjoj školi, što na fakultetu. Majka sam dvoje odrasle djece i baka dviju krasnih unučica. U slobodno vrijeme volim putovati, čitati, družiti se, slušati glazbu, ići na koncerte i kuhati.