Skip links

Upoznajte naše profesore

Naši učenici i roditelji uvijek ističu kako su profesori u PPG-u izuzetno motivirani i puni entuzijazma, znaju prenijeti znanje, vole raditi s učenicima i uvijek su im na raspolaganju za konzultacije i pomoć u savladavanju gradiva.

PPG-Maja-Marovic (1)

Maja Marović

profesorica | Likovna umjetnost

Tijekom aktivnog studentskog života  radila sam kao vodič i suradnik na projektima u nekoliko muzejskih ustanova grada Zagreba. Nakon što sam  diplomirala, godina dana stručnog osposobljavanja u Muzeju za umjetnost i obrt donosi mi još jedno zvanje – muzejski pedagog.

Pozdravljam vas! Rođena sam 1983. godine u Zagrebu gdje sam pohađala IV. gimnaziju. Nakon završetka srednje škole, upisala sam i završila Učiteljsku akademiju. Ljubav prema likovnoj umjetnosti odvela me do  Filozofskog fakulteta na kojem sam  diplomirala  povijest umjetnosti te etnologiju i kulturnu antropologiju. Tijekom aktivnog studentskog života  radila sam kao vodič i suradnik na projektima u nekoliko muzejskih ustanova grada Zagreba. Nakon što sam  diplomirala, godina dana stručnog osposobljavanja u Muzeju za umjetnost i obrt donosi mi još jedno zvanje – muzejski pedagog. Zadnje dvije godine predajem likovnu umjetnost u XVI. gimnaziji, u kojoj sam pokretač nekoliko interdisciplinarnih projekata, a vodim i likovnu grupu. U ljeto 2018. godine dobila sam priliku razumijevanje i pozitivan stav prema likovnoj umjetnosti  prenositi i na učenike Prve privatne gimnazije.

Volim interakciju s učenicima i veseli me izazov koji donosi novi nastavni sat.