Skip links

Upoznajte naše profesore

Naši učenici i roditelji uvijek ističu kako su profesori u PPG-u izuzetno motivirani i puni entuzijazma, znaju prenijeti znanje, vole raditi s učenicima i uvijek su im na raspolaganju za konzultacije i pomoć u savladavanju gradiva.

PPG-Mirella-Petkovic (1)

Mirella Petković

profesorica | Glazbena umjetnost

Paralelno sa osnovnom školom i Klasičnom gimnazijom, završila sam i Glazbenu školu Pavla Markovca, gdje sam se zaljubila u glazbu i svoj instrument – violončelo.

Rođena sam u Zagrebu 1983. godine. Paralelno sa osnovnom školom i Klasičnom gimnazijom, završila sam i Glazbenu školu Pavla Markovca, gdje sam se zaljubila u glazbu i svoj instrument – violončelo. U jesen 2003.godine upisujem studij violončela na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, kao jedan od samo tri studenta koliko ih prolazi prijemni ispit i dobije mogućnost studiranja. Studij na Muzičkoj akademiji omogućio mi je da radeći ono što volim putujem po Europi. Sudjelovala sam na natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu, s kojih bih se uvijek vraćala s 1.nagradama. Također sam održavala koncerte i usavršavala se na masterclassima svjetski poznatih profesora glazbe u Austriji, Njemačkoj i Italiji. Diplomirala sam 2008.godine i stekla zvanje profesora violončela. Iako izuzetno uživam svirati na koncertima, kao solist, član komornog sastava ili orkestra, ipak mi najviše izazova predstavlja rad u školi. Tako sam odlučila da svoje znanje prenosim djeci u glazbenim školama. Kao apsolvent počinjem raditi u Glazbenoj školi Jastrebarsko, gdje i danas predajem violončelo, a 2010.godine počinjem raditi u PPG-u kao profesor glazbene umjetnosti.

Glazba je doista univerzalan jezik. Ne postoji čovjek koji ne voli ili ne sluša glazbu, a moj cilj je djeci i mladima objasniti i približiti klasičnu glazbu kao temelj svega što se u današnjem svijetu naziva glazbom. Stoga u sklopu nastave često posjećujemo koncerte klasične ili jazz glazbe, a ponekad učenici imaju priliku prisustvovati koncertima na kojima i ja sviram.

Osim klasične, slušam i popularnu glazbu – rock, pop, jazz. Rado s učenicima razgovaram o modernoj, popularnoj glazbi, o trendovima u glazbi, o promjenama koje se događaju na glazbenoj sceni i time pokušavam razbiti mit o klasičnim glazbenicima kao dosadnim ljudima. Glazba je veliki dio mog života, pa uvijek govorim da je glazba i moj posao i moj hobi. A najvažnije mi je tu ljubav prema glazbi prenijeti na učenike i mlađe generacije.

„Bez glazbe, svijet bi bio pogreška.“ W. Shakespeare