Skip links

Upoznajte naše profesore

Naši učenici i roditelji uvijek ističu kako su profesori u PPG-u izuzetno motivirani i puni entuzijazma, znaju prenijeti znanje, vole raditi s učenicima i uvijek su im na raspolaganju za konzultacije i pomoć u savladavanju gradiva.

Renata-Kostanjevec-finalna.jpg

Renata Kostanjevec

profesorica | Hrvatski jezik i književnost, Etika

Nakon gotovo dvadeset godina i dalje osjećam isto; volim svoje učenike i ponosna sam na one koji su iz Prve privatne gimnazije, u kojoj radim već 23 godine, izašli dotaknuti znanjem koje sam im ponudila.

Da ću biti profesorica hrvatskoga jezika, znala sam već u 1. razredu varaždinske jezične gimnazije i to sam svečano objavila svojoj profesorici hrvatskoga jezika na jednom od prvih satova.

Nakon gotovo dvadeset godina i dalje osjećam isto; volim svoje učenike i ponosna sam na one koji su iz Prve privatne gimnazije, u kojoj radim već 24 godine, izašli dotaknuti znanjem koje sam im ponudila. U Prvoj privatnoj gimnaziji predajem hrvatski jezik, govorništvo i etiku, vodim dramsku i novinarsku grupu.

U godinama od diplome na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, bavila sam se dramskom pedagogijom i prošla opsežnu, višegodišnju edukaciju kod domaćih i stranih redatelja, dramaturga i dramskih pedagoga, te režirala i napisala tekst za više od četrdeset predstava za mlade.

Povremeno surađujem s izdavačkim kućama za koje pišem recenzije, predgovore lektirnim izdanjima i metodičke obrade lektira za osnovnu i srednju školu. Posljednjih nekoliko godina ocjenjivač sam eseja na državnoj maturi. U slobodno vrijeme kližem, plešem salsu, penjem se po Sljemenu, vozim bicikl po Jarunu i njegujem svoje biljke.

Imam sina Nou.