Skip links

Upoznajte naše profesore

Naši učenici i roditelji uvijek ističu kako su profesori u PPG-u izuzetno motivirani i puni entuzijazma, znaju prenijeti znanje, vole raditi s učenicima i uvijek su im na raspolaganju za konzultacije i pomoć u savladavanju gradiva.

PPG-Zeljka-Kurecic (1)

Željka Kurečić

profesorica | Njemački jezik

Velika mi je želja motivirati učenike i probuditi im ljubav prema njemačkom kako bi i oni mogli vidjeti koliko je to zapravo divan jezik.

Hallo! Guten Tag! Servus! Grüezi!

Rođena sam u Zagrebu 1996. godine. Djetinjstvo sam provela u Zlataru, malom gradu u srcu Hrvatskog zagorja. Tamo sam završila Opću gimnaziju, a 2015. godine upisujem dvopredmetni studij Germanistike i Antropologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

S njemačkim sam se jezikom susrela već oko četvrte godine života jer sam obožavala gledati crtiće na programu „Super RTL“. Imala sam i tetu iz Berlina koja nas je posjećivala nekoliko puta godišnje i nije znala hrvatski jezik pa su moji roditelji jednoga dana shvatili kako ju razumijem i mogu s njom razgovarati na njemačkom. Time sam kao „Fernsehkind“ postala obiteljski prevoditelj. Moja ljubav prema njemačkom rasla je zbog divnih nastavnika koji su mi bili uzor u osnovnoj i srednjoj školi, a već sam prvom razredu osnovne škole rekla kako želim biti učiteljica njemačkog. Ta mi se želja i ostvarila.

U nastavi sam počela raditi 2018. godine u dvije zagrebačke škole stranih jezika i odmah sam shvatila da želim upisati nastavnički smjer na diplomskom studiju. Učenici su u današnje vrijeme jako izloženi engleskom jeziku pa njemački pada u drugi, ponekad i treći plan. Velika mi je želja motivirati učenike i probuditi im ljubav prema njemačkom kako bi i oni mogli vidjeti koliko je to zapravo divan jezik. Njemački nije samo gramatika i ‘štrebanje’ nastavaka za deklinacije, već zanimljiv jezik koji se može naučiti na različite interaktivne načine.

U slobodno vrijeme obožavam šetnje sa svojim psom, kuhati, čitati knjige te se aktivno bavim dobrovoljnim vatrogastvom u DVD-u Zlatar.