Skip links

Upoznajte naše profesore

Naši učenici i roditelji uvijek ističu kako su profesori u PPG-u izuzetno motivirani i puni entuzijazma, znaju prenijeti znanje, vole raditi s učenicima i uvijek su im na raspolaganju za konzultacije i pomoć u savladavanju gradiva.

PPG-Zoran-Kantolic (1)

Zoran Kantolić

profesor | Povijest

Bavljenje znanstvenim radom (objavljivanje znanstvenih radova i sudjelovanje na znanstvenim skupovima i simpozijima, rad u arhivima) nije toliko dinamično kao interakcija sa učenicima te prenošenje znanja pa sam se 2006. vratio u školu.

Rođen sam 13.02. 1978. u Krapini, gdje sam završio opću gimnaziju 1996. Odluku o studiranju povijesti donio sam još u osnovnoj školi. Interes za povijesne teme u meni je probudila baka, pričajući priče iz Drugog svjetskog rata. Studij povijesti sam završio 2000. nakon četiri godine proučavanja povijesne literature i zagrebačkog noćnog života. Poslije završetka studiranja i kratke šestomjesečne epizode u osnovnoj školi, primljen sam na Hrvatski institut za povijest, gdje sam radio do kraja 2005. na projektu Stvaranje RH i Domovinski rat. Bavljenje znanstvenim radom (objavljivanje znanstvenih radova i sudjelovanje na znanstvenim skupovima i simpozijima, rad u arhivima) nije toliko dinamično kao interakcija sa učenicima te prenošenje znanja pa sam se 2006. vratio u školu. Istovremeno se zapošljavam u Prvoj privatnoj gimnaziji i XVI. gimnaziji, gdje već 14. godinu provodim svoje najzanimljivije i najdinamičnije profesionalno razdoblje.