Naš profesor geografije Šime Sušić održao je zanimljivo predavanje za sve učenike o Bugarskoj – temi koja je posebno važna našim “HMUN-ovcima”. Naime, učenici-delegati sudjelovat će u najvećoj svjetskoj simulaciji debate za srednjoškolce  Harvard Model United Nations, koja će se održati na glasovitom Sveučilištu Harvard. Velika nam je čast što smo 11. put za redom pozvani na ovu prestižnu konferenciju, kada ćemo predstavljati Republiku Bugarsku unutar Opće skupštine te Ekonomskog i socijalnog vijeća.

Prva privatna gimnazija s ponosom može reći kako je jedina škola iz Hrvatske i jedna od rijetkih iz cijele Europe koje imaju priliku sudjelovati na ovoj svjetskoj konferenciji za učenike srednjih škola. Više o našim pripremama za HMUN pročitajte ovdje.

Profesor Sušić usporedio je Hrvatsku i Bugarsku iz više kuteva te analizirao njihov različit put ulaska u Europsku uniju. Drugi dio predavanja posvetio je NATO savezu, njegovom širenju, zahlađenju odnosa, zatopljenju te trzavicama između samih članica.

Vjerujemo kako su učenici-delegati naučili puno novih stvari o Bugarskoj, jednako kao i svi ostali učenici, s obzirom na to da se na predavanju tražilo mjesto više.