Skip links

2011. Prag

Prva privatna gimnazija ove se godine u 10. mjesecu zaputila u Prag. Nastava na putu počela je kao i uvijek vrlo veselo, 5.10.,polaskom s autobusnog kolodvora oko 8 sati ujutro. Put je dug, ali je nama prošao vrlo brzo jer smo slušali referate koje su pripremali učenici o znamenitostima i zanimljivostima Praga i Češke.
U večernjim satima smještamo se u hotel. Nakon toga je slijedila zajednička šetnja po gradskom središtu. Poseban je doživljaj vidjeti Prag u večernjim satima. Nakon šetnje večera i noćenje u hotelu.

Drugi dan razgledavali smo grad: Hradčane, Katedralu sv. Vita, Vladislavski hal, Karlov most, Starogradski trg, Vijećnicu i Prasnu branu. Nakon razgleda fino smo ručaliu jednoj od praških pivnica. Poslije toga mogli smo uživati u slobodnom vremenu koje je svatko od nas iskoristio na njemu najzanimljiviji način. Tu večer opet smo kao i prošle godine organizirali kviz znanja i igru pantomime. U kvizu znanja pobijedili su učenici: Dorijan Filip Ilijaš, Nikola Grbavac, Emanuel Juraj Levačić. Lovro Gojević i Filip Čolak, a u igri pantomime naši maturanti.
Treći dan poslije doručka išli smo u dvorac Konopište a nakon toga vozili smo se brodom rijekom Vltavom. Na brodu smo ručali a nakon toga smo razgledavali židovsku četvrt. Vratili smo se u hotel na večeru a poslije nje smo išli gledati Križikovu fontanu.

Posebno smo se veslili izlasku tu zadnju večer jer smo puno toga čuli o disko klubu na pet katova.
Zadnji dan nakon doručka i odjave iz hotela posjetili smo grad Cesky Krumlov koji je pod zaštitom UNESCO-a. Iako već vrlo umorni ipak smo bili veseli jer smo se opet odlično zabavili. Grad Prag ostavio je na nas jak dojam, naučili smo i nešto češkog jezika i uvijek ćemo se rado prisjetiti svih dogodovština sa puta.