Skip links
Idemo na Harvard! Pozvani smo na HMUN 2021. PPG prva privatna gimnazija zagreb

Idemo na Harvard! Pozvani smo na HMUN 2021.

Velika nam je čast objaviti da je Prva privatna gimnazija pozvana 12. put za redom na sudjelovanje u najvećoj svjetskoj debatnoj simulaciji rada UN-a Harvard Model United Nations!

Riječ je o godišnjoj debatnoj konferenciji 3500 učenika iz 40-ak zemalja koju vode studenti Sveučilišta Harvard, a sudionici se uče izazovima međunarodnog pregovaranja i diplomacije, simulirajući rad Ujedinjenih naroda. Harvard pažljivo bira sudionike ove velike debate, stoga Prva privatna gimnazija s ponosom može reći kako je jedina škola iz Hrvatske i jedna od rijetkih iz cijele Europe koje imaju priliku redovito sudjelovati.

Zbog epidemiološke situacije HMUN 2021. će se održati online, od 28. do 31. siječnja 2021. godine. Iako smo svake godine s veseljem putovali u Boston, na konferenciju uživo, smatramo da je sigurnost na prvom mjestu te da ćemo se dobro prilagoditi novim uvjetima konferencije.

Svi zainteresirani učenici koji su odlični u engleskom jeziku te koje zanima debata mogu se prijaviti za sudjelovanje na konferenciji HMUN 2021. tako da se do ponedjeljka 30. studenog jave profesoricama Cecelji i Hlad.