Skip links
Izvrstan uspjeh PPG delegata na međunarodnoj RysMUN konferenciji u Danskoj PPG prva privatna gimnazija zagreb

Izvrstan uspjeh PPG delegata na međunarodnoj RysMUN konferenciji u Danskoj

Naši su učenici trenutno u posjetu prestižnoj partnerskoj gimnaziji Rysensteen, u sklopu projekta Global Citizenship Programme. Paralelno s odvijanjem učeničke razmjene 15 odabranih učenika sudjelovalo je na međunarodnoj debatnoj konferenciji za srednjoškolce RysMUN, zajedno s delegatima iz Danske, Španjolske, Njemačke, Francuske, Kanade, Indije i Egipta. S puno ponosa javljamo kako su pomeli konkurenciju pred sobom!

PPG-ovci Roko i Kiara predstavljali su SAD unutar Vijeća sigurnosti, Diego i Petar unutar SPECPOL-a, Jolanda i Leona kao UNHRC, a Helena i Lucia kao ECOSOC. Petra i Marta zastupali su Saudijsku Arabiju unutar UNHRC-a, a Eva i Sara predstavljali su Meksiko u sklopu ECOSOC-a. Jan i Leo branili su boje Njemačke kao UNEP. Teme o kojima su debatirali uključivale su su prava žena, manjina i migranata na Bliskom istoku, osiguravanje prirodnih izvora za buduće generacije, problem nadzora i zaštite podataka, izazove regulacije opojnih sredstava te rat u Ukrajini.

Naši delegati mjesecima su se marljivo pripremali i moramo priznati da su bili odlični! Stalno su se javljali za riječ, držali govore, pregovarali i na najbolji mogući način predstavljali Hrvatsku te našu školu. Baš smo ponosni na njih!

Jolanda je osvojila titulu najboljeg delegata UNHCR komiteta, Roko je proglašen najboljim delegatom Vijeća sigurnosti, Petar je najbolji delegat SPECPOL-a, a Lucia je proglašena najboljim delegatom ECOSOC-a. Od ukupno deset odbora s 250 delegata učenici Prve privatne gimnazije proglašeni su najboljima u njih četiri. Čestitamo im!

Zavirite u našu fotogaleriju.