Skip links
Maturalac za pamćenje u Barceloni PPG prva privatna gimnazija zagreb

Maturalac za pamćenje u Barceloni

Maturalno putovanje za pamćenje!

Treći razredi Prve privatne gimnazije provesli su svoje maturalno putovanje u čarobnoj Barceloni.
Prvi smo dan proveli istražujući grad pun energije – panoramski smo obišli Camp Nou stadion, osjetili povijest na Montjuïcu i olimpijskom stadionu te prošetali čarobnom La Ramblom.
Nakon kratkog odmora i noćenja u otelu, uputili smo se u nove avanture koje su uključivale divljenje remek-djelu Sagrada Familia, istraživanje čarobne gotičke četvrti i modernog Eixamplea.  Svaki korak otkrio je ljepotu i raznolikost ovog predivnog grada.

Treći dan svojeg putovanja posjetili smo veličanstvenu Sagradu Familiu. U pratnji zanimljivog vodiča divili smo se Gaudijevim arhitektonskim rješenjima i uživali u osjećajima koja velika umjetnost budi u nama. Dovoljno je reći da smo i svoje slobodno vrijeme rado proveli pažljivo promatrajući igru svjetla i sjene u monumentalnom zdanju.

Oduševljeni Gaudijem, baš smo se radovali i posjetu Parku Guellu gdje nas ni visoke temperature nisu pokolebale u istraživanju svih umjetničkih divota prožetih s prirodom. S hladnom vodom u ruci nastavili smo istraživati različite kutke Barcelone.

Kaže se da čovjek može upoznati grad tek kada posjeti njegovu tržnicu, pa smo upravo to i učinili. Predzadnji dan slavna La Boqueria ponudila nam je šarenilo boja i mnoštvo mirisa katalonske kuhinje. Svoje smo dojmove podijelili na putu do Picassova muzeja, a dan završili laganom šetnji po žili kucavicu Barceloni – živahnoj La Rambli.

Posljednji dan našeg putovanja proveli smo satima eksperimentirajući i igrajući se zakonima prirode u fascinantnom znanstvenom muzeju CosmoCaixa.
Prepuni dojmova, skuhani i pečeni na žarkom suncu Španjolske i na kraju ispraćeni kiškom, ali sretni i zadovoljni, vratili smo se u Zagreb. Ovaj će nam maturalac ostati dugo u sjećanju kao posebno putovanje i druženje. Još malo pa počinje i nova školska godina! Do tada, uživajte u našim fotografijama.