Skip links

Posjet PPG delegacije UN-u i već 6. sudjelovanje na Harvard Model United Nations konferenciji

24.01. ove godine uputit ćemo se na našu šestu uzastopnu HMUN konferenciju u Bostonu. Prije Bostona pozvani smo u New York, kako bismo posjetili sam UN i Hrvatsku misiju pri UN-u. Posebno se veselimo upoznati stalnog predstavnika pri UN-u gospodina Vladimira Drobnjaka! Pripreme za komitete bile su iscrpne i zahtjevne, no spremni smo pokazati što znamo i nadamo se da ćemo kolektivnim trudom ponuditi konstruktivna rješenja za mnoga aktualna pitanja, izazove i probleme.

24.01. ove godine uputit ćemo se na našu šestu uzastopnu HMUN konferenciju u Bostonu. Ove godine ide nas čak dvanaestero. Prije Bostona pozvani smo u New York, kako bismo posjetili sam UN i Hrvatsku misiju pri UN-u. Posebno se veselimo upoznati stalnog predstavnika pri UN-u gospodina Vladimira Drobnjaka!

Stalni predstavnik Hrvatske pri UN-u Vladimir Drobnjak

Vladimir_Drobnjak

I ove godine sudjelujemo u relevantnim i zanimljivim komitetima kao delegacija Kneževine Monako. Martin Milić i Berne Markek dio su Odbora za razoružanje i međunarodnu sigurnost na kojem će raspravljati o nacionalnom suverenitetu i pravu progona, te nuklearnom oružju i geopolitici u Južnoj Aziji. Lana Rafaela Cindrić dio je Gospodarskog i financijskog odbora koji će se baviti korištenjem gospodarskih sankcija kao sredstvom političke prisile, kao i problemom nacionalne gospodarske nejednakosti.

Šima Kincl i Maya in der Mühlen sudjeluju u Socijalnom, humantarnom i kulturnom odborom, u sklopu kojeg će diskutirati o izbjeglicama na moru i gladi u subsaharskoj Africi. Franco Novak Perjanec član je Odbora za specijalna politička pitanja i dekolonizaciju na kojem će raspravljati o budućnosti Kube, te kretanju i migraciji unutar integriranih regija.

Laura Meštrović članica je Pravnog odbora, koji će se baviti temama međunarodnog terorizma i međunarodnih voda. Mia Mamić će u sklopu Svjetske zdravstvene organizacije raspravljati o problemima zaraznih bolesti i sekvenciranju genoma.

Nika Smolković Slivarić sudjeluje na konferenciji Ujedinjenih naroda o okolišu i razvitku, gdje će se baviti reevaluacijom milenijskih razvojnih ciljeva za Male otočne države, kao i problemom njihovog golemog i neodrživog vanjskog duga. Monika Bašić raspravljat će o emancipaciji žena u sklopu Svjetske konferencije o ženama.

Pripreme za komitete bile su iscrpne i zahtjevne, no spremni smo pokazati što znamo i nadamo se da ćemo kolektivnim trudom ponuditi konstruktivna rješenja za mnoga aktualna pitanja, izazove i probleme.