Skip links
Pozvani smo na 10. uzastopni Harvard Model UN! PPG prva privatna gimnazija zagreb

Pozvani smo na 10. uzastopni Harvard Model UN!

Ne možemo vjerovati da je prošlo čitavo desetljeće od našeg prvog poziva na prestižnu HMUN konferenciju u Bostonu! Ogromna je čast već deseti put za redom biti pozvani na sudjelovanje u najpoznatijoj simulacijskoj debati na svijetu. 12 potencijalnih delegata već se tjednima sastaju s mentoricom prof. Breitenfeld.

Nakon prijave te intenzivnog proučavanja ustroja i povijesti Ujedinjenih naroda, doznali smo koju ćemo državu predstavljati iduće godine: Bosnu i Hercegovinu! Izrazito smo zadovoljni odabirom i bit će veliko zadovoljstvo predstavljati drage nam susjede. Osim toga, sigurno ćemo naći i pregršt materijala za što bolju pripremu. Učenici na dnevnoj bazi prate vijesti iz države, regije i svijeta te povijest diplomatskih odnosa između BiH i drugih zemalja, što naravno uključuje i Hrvatsku.

Osim tog imamo još jednu uzbudljivu vijest. Kao što smo 2015. osim konferencije u Bostonu posjetili i New York, iduće ćemo godine nekoliko dana provesti i u Washingtonu, glavnome gradu Sjedinjenih Američkih Država i žarištu domaće političke scene. Neopisivo se radujemo što ćemo svoj deseti odlazak na HMUN obilježiti na ovako poseban način. Jedva čekamo!