Sastojci
biskvit 400 g
čajnih keksa 100 g
margarina nadjev 300 g
svježega sira 400 g
abc krem sira 250 g
čokolade za kuhanje 100 g
šećera 2 žlice
brašna 1 žlica
ekstrakta od vanilije
4 jaja
Priprema:
Kekse samljeti u multipraktiku, margarin rastopiti i pomiješati ih; kalup za tortu prekriti papirom za pečenje i po njemu rasporediti smjesu; peći 10 min na 170°C . Rastopiti čokoladu. Mikserom izmiješati svježi sir, krem sir, šećer, vaniliju i brašno; dodati čokoladu i sve dobro izmiješati; dodavati jedno po jedno jaje miješajući najmanjom brzinom. Nadjev rasporediti po biskvitu i nastaviti peći još 45 min. Prije posluživanja držati nekoliko sati u hladnjaku.
Poslužiti uz svježe voće, tučeno slatko vrhnje ili sladoled.