Skip links
Čokoladne kocke (Karlo Šrenk) | Prva privatna gimnazija zagreb

Čokoladne kocke (Karlo Šrenk)

Sastojci

biskvitjaja 15 dkg šećera 4 žlice (oko 7 dkg) oštrog brašna pola praška za pecivo 20 dkg čokolade za kuhanje 20 dkg margarina krema 1/2 l vrhnja za šlag 30dkg čokolade za kuhanje 1-1,5 dcl vrućeg mlijeka(za pečeni biskvit)

Priprema

Žumanjke i šećer istući mikserom. Dodati otopljenu čokoladu (koju smo sa margarinom otopili sa pari). Dodati brašno sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od 4 bjelanjka (bjelanjke dodati ručno, a tući mikserom). Peći na 180 c oko 20 min. Vrući biskvit preliti sa 1-1,5 dcl vrućeg mlijeka (pomagati se možete  žlicom). HLADITI biskvit (i dalje mora biti u tepsiji). Za KREMU – rastopiti na pari čokoladu i vrhnje te miješati oko 10min (bit će tekuće). Preliti po hladnom biskvitu, ostaviti neka odleži malo vani (ipak ne smije direktno vruće u hladno), a onda  staviti u frižider da se stvrdne. Rezati na manje kockice. tepsija=36×21. Za rezati kocke – nož umakati pod vruću vodu i rezati..obrišite nož, ponovo umočite pa režite.