Sastojci za biskvit:
150 g Nestle Dessert Corse čokolade
125 g maslaca
150 g šećera
3 jaja
250 g brašna
30 g kakaa u prahu
½ žličice praška za pecivo
Otopiti čokoladu na pari s maslacem i pjenasto umutiti cijela jaja sa šećerom.
U tu smjesu dodati otopljenu pomalo rashlađenu čokoladu i prosijano brašno s kakaom u prahu i praškom za pecivo.
Žlicom stavljati male hrpice tijesta na namašćeni lim i peći 15 minuta na 165 stupnjeva.
Punjenje:
3 lista želatine
150 g šećera
100 ml vode
3 bjelanjka
soli na vrh noža
ekstrakt od vanilije
šećer u prahu (za posipanje)
Zakuhati šećer s vodom dok se ne pojave mjehurići i napravi se sirup. Umutiti 3 bjelanjka sa malo soli i dodati šećerni sirup. Otopiti listove želatine u vodi, ocijediti i otopiti u ekstraktu vanilije te dodati u smjesu s bjelanjcima.
Kada se kolačići ohlade, spoje se sa punjenjem.
Published in:
Vijesti
Čokoladni marshmallow kolačići (Adrijan Majerić)
Moglo bi vas zanimati
12/09/2024