Skip links
Dora Angelov PPG prva privatna gimnazija zagreb

Dora Angelov

Naša draga Dora Angelov danas je uspješna mlada project managerica u Münchenu. Pamtimo ju kao izrazito bistru i uvijek nasmijanu učenicu kojoj su odlično išli strani jezici i koja je bila omiljena među vršnjacima. Ponosni smo na njezin obrazovni i profesionalni razvoj nakon mature, od studija makroekonomije u Grazu, magisterija iz makroekonomije i International Business u Berlinu, do posla junior project managera u jednoj minhenskoj firmi. Dora je dokaz kako su ambicija, naporan rad i izvrsno poznavanje stranih jezika ključni za uspješnu karijeru u inozemstvu i jako nas raduje što nas tako mlada i perpektivna osoba može predstavljati u ekonomski najmoćnijoj zemlji Europske unije.

1. Koja sjećanja nosiš sa sobom vezana uz školovanje u našoj školi?

Putovanja! Svake godine jedno ili više putovanja odličan su način produbljivanja prijateljstava, proširenja vidika i razvijanja opće kulture.

2. Što bi istaknula kao prednost školovanja u Prvoj privatnoj gimnaziji?

Osim putovanja, veličinu razreda – mislim da je 15-20 učenika po razredu savršen broj, pošto imaš priliku upoznati svakoga na dubljem nivou, svaki profesor poznaje učenika i njegov način rada, te se ne može dogoditi da «upadneš u pukotine» obrazovnog sistema te izađeš iz srednje škole bez nekakve osnovne razine znanja. Također bi istaknula kvalitetu profesora u Prvoj privatnoj gimnaziji, kojima je stalo do toga što predaju i načina na koji će to prenijeti učenicima.

3. Kakav je bio tvoj obrazovni i profesionalni put nakon što si maturirala?

Nakon mature preselila sam u Graz, gdje sam upisala bachelor iz makroekonomije. Tamo sam i naučila njemački, te se nakon završenog bachelora preselila u Berlin, gdje sam upisala master iz makroekonomije. U međuvremenu sam paralelno upisala master iz International Business-a te se preselila u München. Za vrijeme studija ljeti sam radila u okviru prakse što mi je pomoglo da dobijem posao na kojem danas radim. Trenutno sam zaposlena u jednoj start-up firmi (Netcentric) kao junior project manager.

4. Što ti osobno smatraš svojim najvećim uspjehom?

Moja baka je uvijek govorila: koliko jezika znaš, toliko vrijediš. Stoga svojim najvećim uspjehom smatram poznavanje njemačkog i engleskog na razini materinjeg jezika.

5. Kakvi su ti planovi za budućnost?

S obzirom da moja firma ima podružnicu u Barceloni, planiram se preseliti tamo na godinu dana, kako bi naucila španjolski te upoznala njihovu kulturu i (opušteniji) način života.

6. Što te najviše veseli?

Najviše me vesele prilike u kojima upoznajem nove ljude iz različitih krajeva svijeta i putovanja.

7. Što bi ti poručila ili savjetovala našim učenicima i općenito mladim ljudima?

Smatram da bi svaki od njih trebao barem neko vrijeme provesti u inozemstvu. Pogotovo mislim da je korisno studirati u stranoj zemlji, pošto je to jedinstvena prilika da se nauči jezik, prošire vidici, stekne odgovornost, ali na zabavan i opušten način.