Skip links
Edukativna radionica za maturante: I moj glas je bitan! | Prva privatna gimnazija zagreb

Edukativna radionica za maturante: I moj glas je bitan!

Kako se približavamo izbornoj godini, tako smo sve zainteresiraniji za pitanja glasanja i biračkog prava. Na sat Politike i gospodarstva u goste su nam došle predstavnice Državnog izbornog povjerenstva RH i održale edukativnu radionicu pod nazivom „„I moj glas je bitan!“.
 
Imali smo prilike poslušati kratko predavanje o izborima koji se provode u našoj zemlji te načinom na koji se ostvaruje aktivno i pasivno biračko pravo, a sve s posebnim naglaskom na izbore koji bi se trebali održati tijekom 2024. godine – izbore članova u Europski parlament, izbore zastupnika u Hrvatski sabor i izbore za predsjednika republike.
 
Nakon teorijskog dijela okušali smo se u simulaciji izbora. Neki od nas bili su članovi izbornog povjerenstva, neki su bili glasači, a neki promatrači na izborima.
 
Zahvaljujemo našim gošćama na edukativnoj i jako korisnoj radionici: Ivani Ljulj Cvitanić, članici Povjerenstva DIP-a te Kristini Vlašić Krasnec i Maji Virić Parmać, savjetnicama predsjednika Povjerenstva za pravna pitanja.
Zavirite u našu fotogaleriju.