Skip links
Esmera Mulahusejnović PPG prva privatna gimnazija zagreb

Esmera Mulahusejnović

Naša draga Esmera u vrlo je ranoj fazi srednjoškolskog obrazovanja počela pokazivati da je rođena managerica. Kao glavni organizator događaja u razredu, Esmera je s velikom vještinom povezivala sve učenike i u više navrata se dokazala neizmjerno pouzdanom osobom i velikom prijateljicom na koju su se svi mogli osloniti i kojoj ništa nije bilo teško. Osim toga, njezina vedra i duhovita narava unosila je pozitivnu atmosferu u razred, a svi profesori dan danas ju pamte kao izrazito bistru, svestranu i odličnu učenicu koja je s malim trudom ostvarivala zavidne rezultate i bila jako talentirana za strane jezike. Nakon uspješno završenog studija menadžmenta na Ekonomskom fakultetu, Esmera se okrenula modi, te radila kao head fashion buyer u Magmi i Heruc Galeriji. Zbog ljubavi se odselila u Sarajevo, gdje danas vodi uspješan butik, a nedavno je otvorila i konceptualni prostor u centru grada. Uz sve poslovne uspjehe, uživa u majčinstvu s troje djece. Jako smo ponosni na njezina postignuća! Za Esmeru se zaista može reći da ima sve i želimo joj još mnogo lijepih ostvarenja na privatnom i poslovnom planu.

1. Koja sjećanja nosiš sa sobom vezana uz školovanje u našoj školi?

Period srednje škole je za mene uistinu bio predivan, što zbog novih prijateljstava, stručnog školskog kadra, osobnog razvoja i uzbudljivih putovanja. Sjećanje na PPG uvijek izmami osmijeh na moje lice. Beskrajno sam zahvalna što mi je odrastanje u okruženju Prve privatne gimnazije istovremeno bio izazov i konstantno napredovanje, dok sam se cijelo vrijeme osjećala sigurno i zaštićeno. Hvala vam na tome 🙂

2. Što bi istaknula kao prednost školovanja u Prvoj privatnoj gimnaziji?

Za mene su najveće prednosti bile mali razredi, blizak kontakt s profesorima, intenzivni strani jezici i putovanja. S najvećim se veseljem sjećam putovanja. I dan danas kada obilazim Europu sa svojom djecom, s veseljem im prepričavam dogodovštine sa srednjoškolskih putovanja.

3. Kakav je bio tvoj obrazovni i profesionalni put nakon što si maturirala?

Nakon završene srednje škole upisala sam Ekonomski fakultet u Zagrebu. Za vrijeme fakulteta radila sam kod roditelja na raznim maloprodajnim lokacijama i radila sve od prodavačice do slaganja dućana i naručivanja robe. Nakon završetka fakulteta otvorila sam svoj mali dućan s garderobom iz Italije i jako uživala u cijelom procesu odabira i prodaje.
Krajem 2007 god. zaposlila sam se u Magmi kao glavni „fashion buyer“. Godine u Magmi bile su ispunjene konstantnim putovanjima i profesionalnim rastom. Bila mi je čast učiti od određenih pojedinaca u Magmi i beskrajno sam im zahvalna na pruženim prilikama. Obišla sam svijet s Magmom i bilo je zanimljivo raditi buying za tako veliki broj maloprodajnih lokacija. Nakon određenog vremena, nisam vise mogla pratiti tempo putovanja koji se zahtijevao od mene u Magmi i prešla sam na poziv bivše direktorice iz Magme u Heruc Galeriju.
Biti buyer u Herucu bio je znatno mirnija pozicija jer su se putovanja svela na Europu i puno manji broj dobavljača. Uživala sam raditi s timom iz Heruc, i uistinu i danas vjerujem da nema ljepšeg i izazovnijeg posla od buyinga, ali je teško uskladiti konstantna putovanja sa željom za obitelji. Nakon kratkih zaruka, napustila sam Heruc, udala se i preselila u Sarajevo. Otvorili smo prvi boutique na Baščaršiji 2009. godine i proizvodnju u Gračanici. Danas se cijela obitelj bavi dizajnom i proizvodnjom ženske odjeće. Krajem prošle godine otvorili smo i konceptualni prostor u samom centru Sarajeva koji, osim našeg brenda, ima i razne talijanske modne dodatke te dodatak caféa i dječjeg kutka.

4. Što ti osobno smatraš svojim najvećim uspjehom?
Svojim najvećim uspjehom smatram divne međuljudske odnose, kako unutar obitelji i među svojim zaposlenicima, tako i s prijateljima. Kuma na vjenčanju dijelila je sa mnom klupu u PPG-u i, dan danas, iako nas dijeli 450 km ostale smo podjednako bliske. S veseljem očekujem još jedno okupljanje/godišnjicu mature – bilo je beskrajno zabavno vidjeti sve schulkolege :).

5. Kakvi su ti planovi?
Nisam baš od onih koji aktivno planiraju, više sam za ad hoc pristup. Trudim se uživati u danom danu, rješavati probleme i nadati se najboljem. S troje djece, planiranje je ionako besmisleno. 🙂 Neki okvirni ciljevi su osobni rast i razvoj, moralno usmjeravanje djece, organski rast firme… Voljela bih da i moji sinovi jednog dana pohađaju PPG, ali nas dijeli još puno godina do tog trenutka :).

6. Što te najviše veseli?
Trenutno hortikultura…;) Šalu na stranu, uživam u dobroj hrani, putovanjima… Volim svoj posao beskrajno… Mir koji osjećam sa svojom obitelji…Druženja s prijateljima..

7. Što bi ti poručio/savjetovao našim učenicima i općenito mladim ljudima?
Ne znam baš koliko sam ja kompetentna da bilo koga savjetujem, ali da se mogu vratiti u prošlost i sebi dati par savjeta kada sam imala 15 zvučalo bi otprilike ovako: da se ne uzbuđujem previše, da sve bude baš onako kako treba da bude, da četvorka iz latinskog nije kraj svijeta (prof. Uvodić hvala na upitno zasluženoj petici hihihi) da treba raditi i griješiti jer se na vlastitim greškama najbolje uči i da život nije sprint, nego jedna maratonska trka :).