Skip links
Finale projekta Dva lica muzeja – domaćin i gost PPG prva privatna gimnazija zagreb

Finale projekta Dva lica muzeja – domaćin i gost

Vrhunac projekta Dva lica muzeja – domaćin i gost jest predavanje Likovne grupe održano pred učenicima škole. Uz PowerPoint prezentaciju učenice grupe predstavile su sve faze projekta koji je uključivao posjete Likovne grupe Nacionalnom muzeju moderne umjetnosti – muzeju domaćinu – i dolaske djelatnika MUO, koji je bio u ulozi gosta. Učenice su opisale sadržaj  predavanja i radionica, predstavile gošće iz muzeja i umjetnika te na kraju putem Kahoota provjerile stečeno znanje učenika slušača. Učenik koji je imao najviše osvojenih bodova, osvojio je slatku nagradu. Na kraju predavanja sudionice su podijelile dojmove i istaknule najbolje strane projekta.

Cilj poticanja zanimanja učenika za umjetnost, umjetničke i muzejske sadržaje je u velikoj mjeri  ostvaren ovim projektom. Približile su im se muzejske ustanove, iniciran je interes za muzejske sadržaje te je stvoren pozitivan odnos spram posjećivanja muzeja. Rad u muzeju osigurao je učenicima prostor slobode za vizualno istraživanje, kreativno i verbalno izražavanje, samostalan rad i rad u grupi. Učenike se potaklo na razmišljanje i istraživanje umjetnosti sa svrhom razvoja kritičkog mišljenja i razumijevanja umjetnosti.

Pohvaljujemo angažman svih članica Likovne grupe – Petre i Vite iz 1.a, , Ele i Mei iz 1.b, Asije i Mije iz 2.a, Katarine iz 2.b, Rite iz 3.a te Helene i Ive iz 3.b.

Zahvaljujemo muzejskoj pedagoginji i kustosici Ivi Novak iz MUO i muzejskoj pedagoginji Iris Poljan iz NMMU na predivnoj suradnji, a našoj profesorici Likovne umjetnosti Maji Marović na osmišljavanju ovog korisnog i interesantnog projekta.

Zavirite u našu fotogaleriju.

Autor: Maja Marović, prof.