Sastojci:
Za svijetli sloj
100-120 ml vode
120 g šećera
70 g maslaca
180 g mljevenih oraha
180 g mljevenog keksa
Za tamni sloj
100-120 ml vode
100 g šećera
50 g maslaca
100 g čokolade za kuhanje
170 g mljevenih oraha
170 g mljevenog keksa
Za glazuru
25 ml vode
25 g šećera
60 g maslaca
125 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Za svijetli sloj – staviti vodu, šećer i maslac na vatru da se sve otopi i nestanu kristali šećera. Maknuti sa vatre, dodati orahe i keks, sve lijepo izmiješati. Za tamni sloj – staviti vodu, šećer i maslac da vatru da se sve otopi i nestanu kristali šećera, maknuti sa vatre pa dodati čokoladu, miješati dok se sva ne otopi, a onda dodati keks i orahe i sve sjediniti. Obje smjese ostaviti da se malo ohlade. Obje smjese staviti u dvije vrećice za zamrzavanje, rasporediti u tanak sloj i staviti da se ohladi. Nakon hlađenja ukloniti vrećice, najprije jedan sloj, pa na njega drugi sloj. Dobro pritisnuti oba sloja da se ne bi odvajali. Pripremljenu glazuru preliti preko kolača i poravnati. Ostaviti da se dobro ohladi pa rezati na kocke oštrim i tankim nožem.