Skip links
Imamo zeleno rješenje za bolji život u Zagrebu – PPG-ovci osvojili prvu nagradu radionice „UPSHIFT“ PPG prva privatna gimnazija zagreb

Imamo zeleno rješenje za bolji život u Zagrebu – PPG-ovci osvojili prvu nagradu radionice „UPSHIFT“

Naši učenici imaju zeleno rješenje za bolji i energetski učinkovitiji život u Zagrebu! Roko, Kiara, Diego i Luna iz 2.b razreda prijavili su se na radionicu UPSHIFT, koja objedinjuje poduzetnički i timski duh, inovativnost i praktična znanja za rješavanje izazova s kojima se mladi susreću u svojoj lokalnoj zajednici.

Trodnevna radionica pod pokroviteljstvom E.ON Hrvatska, u organizaciji programa ZABUM – Za budućnost kojeg je pokrenuo Ured UNICEF-a za Hrvatsku, održala se online. PPG-ovski zeleni tim osmislio je svoje rješenje za gorući ekološki problem u našem gradu. Roko, Kiara, Diego i Luna iz 2.b razreda osmislili su ideju prvog pop up parka s vertikalnim vrtom u centru Zagreba te razvili projekt s mentorom na online radionici. Upravo je njihovo rješenje proglašeno najboljim te su osvojili financijsku potporu od 7.500, kn!

Sigurni smo da će njihov vertikalni vrt privući pažnju u centru Zagreba te doprinjeti zelenijem i energetski učinkovitijem životu u glavnom gradu.

Zapratite njihovu ideju na Instagramu: @popup_parkich!

U međuvremenu, zašto ne biste zavirili u digitalno izdanje našeg prošlogodišnjeg školskog časopisa PPG Times, čija je glavna tema bila #živimodrživo?

PPG Times: #živimodrživo