Skip links
Iva Ricov PPG prva privatna gimnazija zagreb

Iva Ricov

Našu dragu Ivu Ricov pamtimo kao vedru, veselu i uvijek pozitivnu djevojku, a kreativnost joj je bila izražena od prvog dana kada smo ju upoznali. S obzirom na to da je voljela organizaciju, a njeni se interesi nisu mogli ograničiti na samo jedno polje, nimalo nas ne čudi kako se danas okrenula PR i marketinškim vodama, u kojima odlično pliva.

1. Koja sjećanja nosiš sa sobom vezana uz školovanje u našoj školi?

Najljepša sjećanja vežem uz brojne nastave na putu, drage profesore koji su uvijek spremni pomoći i, naravno, kolege iz razreda s kojima se i danas družim.

2. Što bi istaknula kao prednost školovanja u Prvoj privatnoj gimnaziji?

Kod PPG-a mi se najviše sviđalo što su se profesori istinski „pozabavili“ svakim učenikom te ih svakodnevno poticali i motivirali od prvog dana. Manji broj učenika u razredu, a i u školi, pridonijelo je puno boljoj fluktuaciji ideja i razmjene znanja. Ima puno toga što mi se sviđa, ali definitivno sam najviše uživala u mnogobrojnim putovanjima sa školom 🙂

3. Kakav je bio tvoj obrazovni i profesionalni put nakon što si maturirala?

Završila sam preddiplomski studij na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa te sam radila četiri godine u agenciji za event management. Prošle godine upisala sam diplomski studij digitalnog marketinga na visokom učilištu Algebra, koji ću uskoro završiti. Trenutno sam se zaposlila u agenciji za digitalni marketing, koju je otvorila kolegica s faksa i nas dvije danas samostalno radimo digitalno oglašavanje za brojne klijente.

4. Što ti osobno smatraš svojim najvećim uspjehom?

Kroz skoro pet godina rada bilo je puno uspjeha i padova, ali najviše sam ponosna na svoj nedavan izlazak iz komforne zone i upuštanje u novo i nepoznato.

5. Kakvi su ti planovi za budućnost?

Definitivno se vidim u digitalnom marketingu te se nadam da ću jednog dana samostalno otvoriti agenciju.

6. Što te najviše veseli?

U zadnje vrijeme me najviše veseli popodnevno spavanje 🙂

7. Što bi ti poručila/savjetovala našim učenicima i općenito mladim ljudima?

Mislim da je kod mladih ljudi najveća kočnica i zato – mislite pozitivno, budite jaki i znajte što želite u životu 🙂