Skip links

Jelena Kutle

Jelena Kutle iz druge generacije maturanata ostala nam je u sjećanju kao izrazito jednostavna, odgovorna, dobrućudna i samozatajna cura, koja na mnogo stvari može biti ponosna, pa nam utoliko više imponira njezina velika skromnost. Iznimno inteligentna i odgovorna, Jelena je s lakoćom postizala odlične rezultate. Oduvijek je naginjala umjetničkim predmetima, a posebice se isticala divnim recitiranjem, što je pokazala na susretima recitatora pod mentorstvom prof. Kostanjevec. Njezino veliko prijateljstvo s dečkima u razredu, koje traje dan danas, uvijek nam izmami osmijeh na lice, a taj osjećaj razrednog zajedništva Jeleni je još uvijek bitan jer među prvima okuplja stari razred za sve obljetnice. Drago nam je što se njezin uspjeh nastavio nakon mature: nakon završenog studija ekonomije okušala se u različitim zanimanjima od bankovnog poslovanja i marketinga do trenutne pozicije u jednoj informatičkoj firmi. Pritom nije zapostavila svoje umjetničke aspiracije i završila solo pjevanje na Učilištu za popularnu i jazz glazbu. Uz uspješnu karijeru, pjeva i pleše po plesno-vokalnim ansamblima i uživa u životu. Jelena, neopisivo nam je drago što ti je život ispunjen i protkan različitim interesima. Samo tako dalje!

176

1. Koja sjećanja nosiš sa sobom vezana uz školovanje u našoj školi?

Razdoblje srednje škole ostalo mi je u jako lijepom sjećanju. U školi sam upoznala puno prijatelja a s mnogima se i danas družim. Najviše su mi ostala u sjećanju druženja, izlasci, putovanja (posebno maturalac), mali i veliki odmori te razne anegdote iz školskih klupa.

2. Što bi istaknula kao prednost školovanja u Prvoj privatnoj gimnaziji?

Glavna prednost bila mi je mali broj učenika u razredu što je omogućilo da se bolje upoznamo i povežemo a također i individualniji pristup svakom učeniku od strane profesora. Stalne jutarnje smjene također su velika prednost u odnosu na državne škole koje imaju turnuse. Uz to, prednosti su velik broj putovanja te učenje tri strana jezika i govorništva.

3. Kakav je bio tvoj obrazovni i profesionalni put nakon što si maturirala?

Nakon srednje škole upisala sam Ekonomski fakultet u Zagrebu, smjer financije. Za vrijeme studiranja radila sam u jezičnom centru Berlitz kao recepcionistica a kasnije i administratorica. Nakon diplomiranja zaposlila sam se u Raiffeisen banci gdje sam radila par godina. Zatim sam se kratko okušala u ugostiteljstvu radeći u marketingu i prodaji u restoranu & lounge baru te hotelu. Danas radim u informatičkoj firmi Span na mjestu Asistentice ureda.
Također, zanima me glazba i ples tako da sam završila solo pjevanje na Učilištu za popularnu i jazz glazbu te pjevala u nekoliko bendova. Bila sam članica plesne grupe Ritam Ulice sedam godina. Plesali smo hip hop, street jazz i trbušni ples. Sada sam u vokalnom ansamblu Gloria gdje pjevam s još dvije cure raznoliku glazbu a najviše pop, rock i jazz.

302101_10151467740293058_1743919882_n

4. Što ti osobno smatraš svojim najvećim uspjehom?

Svojim najvećim uspjehom smatram što sam otkrila što želim u životu: kakva osoba želim biti, kakav život želim voditi i što me čini sretnom te sam se posvetila tome da to i ostvarim!

5. Kakvi su ti planovi za budućnost?

Raditi i dalje na sebi i usavršavati se na osobnom i profesionalnom polju. Živjeti punim plućima.
Biti sretna :-).

6. Što te najviše veseli?

Vrijeme provedeno s mužem, obitelji i prijateljima, moje mačke, pjevanje & glazba, dobra knjiga/film, plaža – more – sunce…

7. Što bi ti poručila/savjetovala našim učenicima i općenito mladim ljudima?

Svakako iskoristi svoje vrijeme u srednjoj školi kako bi bolje upoznao sebe, svoje želje i interese, svoje jake i slabe strane. Mnogi ljudi ne zna što žele, a ako ne znaš što želiš, teško da to možeš ostvariti.
Uz to, obrati pažnju na to kakva si osoba, u čemu si dobar, a što ti baš i ne ide od ruke; koje su ti vrline a koje mane. Vjerujem da svatko od nas jedino u potpunosti može utjecati na sebe i promjenu u sebi. Uvijek je lakše baviti se drugima, no ključ je u nama pa vjerujem da u to treba usmjeriti svoju energiju i rezultat neće izostati. Možeš ostvariti što god želiš ako u taj cilj uložiš energiju, dosljednost i vjeru u uspjeh!
Također, iskoristi vrijeme da radiš stvari koje voliš, baviš se hobijima koji te zanimaju, družiš se, sklapaš prijateljstva. Vrijeme se ne može zaustaviti i vratiti, ne daj da ti curi kroz prste.