Sastojci:
4 jaja
4 žlice brašna
4 žlice šećera
Kompot od višanja
2 x 20 dag marcipana
4 dl šlaga
4 lista želatine
15 dag badema
pekmez od višanja
4 žlice gustina
Postupak:
- Umutiti bjelanjke sa šećerom te lagano dodavati brašno. Smjesu ispeći u kalupu za tortu na 180 °C , oko 30 minuta. Kad je pečeno pustiti da se ohladi . Prerezati na pola i premazati pekmezom od višanja (trešanja). Vratiti u kalup za pečenje.
- Između dvije folije razvaljati marcipan i staviti na biskvit.
- Sok od kompota ukuha se sa 4 žlice gustina te se dodaju višnje, promiješa se i pusti da se malo ohladi. Rasporediti smjesu u kalup iznad biskvita i sloja marcipana.
- Umutiti šlag te dodati otopljenu želatinu i mljevene bademe. Staviti u kalup iznad sloja s višnjama.
- Marcipan razvaljati između dvije folije i staviti na vrh.
Ohladiti u hladnjaku 2-3 sata.
Izvaditi iz kalupa i ukrasiti kandiranim višnjama (trešnjama).
Dobar tek!