Skip links
Kulturni dan u Osijeku na izložbi "Andrija Medulić Schiavone - grafički genij manirizma" PPG prva privatna gimnazija zagreb

Kulturni dan u Osijeku na izložbi “Andrija Medulić Schiavone – grafički genij manirizma”

Osječani su nam još jednom pokazali koliko su divni domaćini! Imali smo krasan doček u najvećem slavonskom gradu, u koji smo se zaputili kako bi pogledali izložbu „Andrija Medulić Schiavone – grafički genij manirizma“ u Muzeju likovnih umjetnosti.

Posvećena ovom značajnom manirističkom slikaru i grafičaru, izložba je postavljena u sklopu tradicionalne manifestacije Muzeja likovnih umjetnosti – Dana grafike, a mi smo ju odlučili pogledati kao dio našeg Kulturnog dana.

Odlični kustosi muzeja dočekali su nas i predstavili postav izložbe uz zanimljivo i inspirativno vodstvo. Uživali smo u Medulićevim djelima i sjajnim objašnjenjima, a posebno su nas razveselili darovi muzeja: pregršt kataloga izložbe i samog Muzeja likovnih umjetnosti.

Nakon obilaska izložbe i sami smo se uvjerili koliko je vještine potrebno da bi se napravila ovakva umjetnička djela na edukativnoj radionici bakropisa i tehnike suhe igle.

Puni dojmova, napustili smo muzej kako bi proveli ostatak popodneva u razgledavanju centra Osijeka.

Čak nam ni kiša koja nije prestala padati nije umanjila dojam jedne od najljepših ulica u Osijeku, Europske avenije. Ona je posebna po brojnim veličanstvenim gradskim palačama, koje čine jedan od najljepših secesijskih nizova u Europi. Na kraju razgledavanja očarao nas je pogled na konkatedralu Svetog Petra i Pavla ispred koje su bile okićene božićne jele.

Jedva čekamo ponovno doći u Osijek i uživati u divnom gostoprimstvu Slavonaca.

Zavirite u našu fotogaleriju.