Skip links
Kulturno uzdizanje u ožujku | Prva privatna gimnazija zagreb

Kulturno uzdizanje u ožujku

Ovaj mjesec odlučili smo posvetiti kulturnom uzdizanju, pa smo tako pogledali odličan film, predstavu i koncert.
Profesorica Nušinović i profesor Kantolić vodili su učenike trećeg razreda u kino na “Utrku”, film o heroju Olimpijskih igara u nacističkom Berlinu. Afroamerikanac Jesse Owens svojim je izvanrednim talentom uništio Hitlerov plan da njemačku ulogu domaćina iskoristi u svrhu nacističke propagande arijevske rase. Hrabrost, nepokolebljivost i sportski duh ovog velikog sportaša zadivila je sve učenike.


jesse owens

Učenici svih razreda u velikom su se broju zainteresirali za legendarnu kazališnu komediju “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” Ive Brešana u Kazalištu Kerempuh. U ovom najpoznatijem primjeru “teatra u teatru” domaće literature prokazuje se sav apsurd jednog društvenog poretka i vlasti kao takve. Predstava u režiji Vinka Brešana nasmijala je sve prisutne, a posebno nas se dojmio odlični Goran Navojec koji je dominirao u apsolutno svakom svojem prizoru.


 width=

Proljetni ciklus kulturnih događanja zaokružili smo odlaskom na odličan koncert komorne glazbe u KD “Vatroslav Lisinski”. Poslušali smo proljetni repertoar cijenjenog gudačkog kvarteta Rucner, koji su dodatno oplemenili gosti iz Zagrebačkog gitarskog trija. Čak dvjema skladbama odali su počast 110. godišnjici rođenja i 25. godišnjici smrti jednog od najvećih hrvatskih kompozitora, Borisa Papandopula.


 width=