Skip links
Mislav Rubić | Prva privatna gimnazija zagreb

Mislav Rubić

Našeg dragog Mislava Rubića uvijek se rado sjetimo jer je tip učenika kojeg pamtiš cijeli život. Silno šarmantan, alternativan, otkačen i duhovit, Mislav je od samog početka bio pokretač svih zbivanja u razredu. Kao rođeni društvenjak, ostavio je veliki trag na našoj dramskoj grupi, a svoju kreativnost pokazivao je i velikim talentom za fotografiju. Još jedan njegov veliki talent bila je debata. Kao predvodnik debatne skupine u 3. razredu pobjedio je starije četvrtaše u vrlo žustroj debati na temu eutanazije. Neopisivo nam je drago što je sve svoje interese uspio prenijeti u profesionalnu sferu svog života. Nakon uspješno završenog studija povijesti, upisao je i doktorski studij iz povijesti i izvanredni studij bibliotekarstva, a trenutno radi kao povjesničar u Zbirci rukopisa i starih knjiga Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Osim toga, ljubav prema fotografiji pretočio je u osnivanje fotografske udruge Fotografski kutak u kojoj je i predsjednik. Mislav nam uvijek izmami osmijeh na lice i strašno smo ponosni a sve njegove dosadašnje i buduće uspjehe, te šaroliko interese i sposobnosti. Dragi Mislave, samo tako dalje!

1. Koja sjećanja nosiš sa sobom vezana uz školovanje u našoj školi?

Iskreno, sjećam se samo lijepih uspomena. Ako je i bilo lošijih trenutaka, očito nisu bili dovoljno važni da bi ih zapamtio. Najljepša sjećanja vezana su za prijatelje koje sam upoznao u školi i s kojima sam prošao toliko lijepih i nezaboravnih trenutaka da ih je nemoguće sve nabrojati. I danas me veseli kada se ekipa iz razreda okupi pa se prisjećamo školskih dana. S njima sam proživio četiri stvarno prekrasne godine života u PPG-u.

2. Što bi istaknuo kao prednost školovanja u Prvoj privatnoj gimnaziji?

Ručak i putovanja! Dobro… ima još toga… Najveća prednost školovanja u PPG-u su mali razredi u kojima se učenici bolje povezuju nego u velikim razredima. Takvi su razredi dovoljno mali da nema izraženijih grupiranja unutar njih. Svi smo bili međusobno dobri i odlično smo se slagali. U razredima s najviše dvadeset učenika uvjeti za rad su neusporedivo bolji nego u razredima s trideset i više učenika.

3. Kakav je bio tvoj obrazovni i profesionalni put nakon što si maturirao?

Nakon završene srednje škole upisao sam studij povijesti, a kasnije i poslijediplomski studij povijesti. Nakon studija položio sam tečaj za servisera osobnih računala i pokrenuo servis koji je radio do 2008. godine kada sam počeo raditi u Zbirci rukopisa i starih knjiga Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Kao kolekcionar hladnog oružja sudjelovao sam u pokretanju Hrvatske udruge kolekcionara bajoneta Trolist u kojoj danas obnašam dužnost dopredsjednika. Svoju ljubav prema fotografiji usmjerio sam u pokretanje fotografske udruge Fotografski kutak u kojoj sam predsjednik. Zadnji kamenčić na profesionalnom putu bio je pokretanje obiteljskog posla sa zaručnicom koja je vizažistica i sestrom koja je modna dizajnerica.

4. Što ti osobno smatraš svojim najvećim uspjehom?

Negledanje televizije.

5. Kakvi su ti planovi za budućnost?

Planiram se još više posvetiti obiteljskom poslu i fotografiji. Držim da nema smisla trošiti vrijeme i energiju u korist nevažnih ljudi.

6. Što te najviše veseli?

Stati na pet minuta i provesti ih doma.

7. Što bi ti poručio/savjetovao našim učenicima i općenito mladim ljudima?

Ne vjerujte lošim političarima, a dobrima još manje.