Skip links
Obilježili smo Dan zaštite intelektualnog vlasništva s Američkim veleposlanstvom PPG prva privatna gimnazija zagreb

Obilježili smo Dan zaštite intelektualnog vlasništva s Američkim veleposlanstvom

Nastavljamo uspješnu suradnju s Veleposlanstvom SAD-a u Zagrebu, čiji su nas predstavnici pozvali na obilježavanje Dana zaštite intelektualnog vlasništva u hotelu Esplanade.

Naglasak ovogodišnjeg događanja je ukazivanje na važnost intelektualnog vlasništva u domeni sportske opreme i inovacija u razvoju sporta. Namjera je što zornije ukazati na štetnost krivotvorina i njihovog utjecaj na intelektualno vlasništvo. Tim se povodom održao okrugli stol na temu zaštite intelektualnog vlasništva, a paralelno je otvorena izložba krivotvorina sportske opreme i rekvizita.

Bila nam je čast obilježiti ovaj dan u društvu američkom veleposlanika, gospodina Roberta Kohorsta, koji je u kratkim crtama objasnio što intelektualno vlasništvo podrazumijeva te kako se ono odražava na sportsku opremu i razvoj sporta. Imali smo priliku rukovati se s legendarnim hrvatskim sportašima: Olimpijcem vaterpola Dubravkom Šimencom te NBA-ovcem Dinom Rađom, koji su otkrili u kojoj mjeri krivotvoreni sportski rekviziti mogu biti opasni i koliko im je intelektualno vlasništvo pomoglo u karijeri.  Bilo nam je posebno drago svjedočiti “driblanju” popularnog igrača Celticsa i američkog veleposlanika! Uistinu prizor koji se ne vidi često…

Fotografije pogledajte u našoj fotogaleriji.