Skip links
Održali smo uzbudljivu Noć matematike!  PPG prva privatna gimnazija zagreb

Održali smo uzbudljivu Noć matematike! 

Da je matematika itekako uzbudljiva pokazali su naši učenici na Noći matematike – manifestaciji koja je slavila matematičko znanje, razmišljanje i brzinu.
Učenici su bili podijeljeni u grupe i rješavali su tri stupnja zadataka. U prvom su dijelu rješavali kviz Milijunaš te rezultatom dobili dio šifre za dekodiranje mozgalice Escape room. U drugom su se dijelu bavili probijanjem Cezarove šifre. Naime, poznati je vladar koristio šifre kako bi svoje poruke zapovjednicima učinio tajnima kako ih neprijatelji ne bi odgonetnuli. Kada je želio poručiti nešto povjerljivo, to je pisao šifrirano tako što je mijenjao raspored slova u alfabetu.
U posljednjem zadatku učenici su morali pokazati svoju kreativnu stranu te sastaviti i riješiti blagdanski fleksagon. Prostorno razmišljanje, brzina i snalažljivost bili su presudni u posljednjem zadatku.
Najbolja ekipa zvala se – Najljepša grupa, a nju su predstavljali Anja iz 1. a, Luka iz 1. a, Hana iz 1. b i Korina iz 4. razreda. Drugoplasirana je ekipa Suha lepinja, dok su treće mjesto zauzeli igrači Najbolje grupe. Čestitamo!
Za najuspješnije ekipe pripremljene su prigodne nagrade, a najbolji tim profesorice Maja Trpčić i Eva Lukić nagradili su zajedničkim odlaskom u pravi Escape Room!
Pogledajte kako je prošla Noć matematike u našoj fotogaleriji.