U sklopu geografsko-istraživačke grupe imali smo i prvu ovogodišnju kulinarsku radionicu. Profesor geografije i naš najdraži kuhar, Šime Sušić, odabrao je pravu jesensku namirinicu – buču – i odlučio ju pripremiti na posve nesvakidašnji način!
Vjerojatno bi pomislili da buča jedino može u varivo ili u pećnicu, no učenici su se uvjerili iz prve ruke da odbuče mogu nastati i jako ukusne palačinke, odnosno, bučinke. Smjesa se pravi od sljedećih sastojaka:
- 2 jaja
- 2 paketa vanili šećera
- 1 paketić rum šećera
- 220 g glatkog brašna
- 250 g buče
- 350 ml mlijeka
- 1 žlica soda bikarbone
- pire od buče
Također prof. Sušić savjetuje da umjesto vode koristimo gaziranu vodu ili je stavimo što manje. Evo i službenog recepta.
Bilo je prefino!