Skip links
Pogledajte kako nam je bilo na Otvorenom danu 2019. PPG prva privatna gimnazija zagreb

Pogledajte kako nam je bilo na Otvorenom danu 2019.

Ove smo subote, 11. svibnja, održali tradicionalni Otvoreni dan Prve privatne gimnazije. S obzirom na to da je tema našeg posljednjeg interdisciplinarnog dana bila ljubav, odlučili smo se upravo cijeli Otvoreni dan posvetiti ovoj temi.

Svaku smo učionicu uredili kao posebni kutak, s naglaskom na određenu skupinu predmeta. Tako smo kombinacijom matematike, kemije, fizike i biologije pokušali objasniti i prikazati “znanost ljubavi”. Rješavanjem funkcija posjetitelji su trebali doći do rješenja i na taj način iscrtati oblik srca. Danove mozgalice namučile su sve koji su se okušali u njima, a za one posebno razigrane tu je bio anatomski pikado.

U učionici naziva “ljubav u umjetnosti” prisjetili smo se najpoznatijih ljubavnih parova književnosti, filma i stvarnog života. Zaigrali smo “Čovječe, zaljubi se” i memory, dok su posjetitelji imali priliku pokazati svoje znanje o ljubavi u popularnoj kulturi na kvizu: pripremili smo pitanja iz područja ljubavne glazbe, filmskih scena, glasovitih poljubaca likovne umjetnosti… Puštali smo omiljene sentiše dok smo slagali ljubavne slagalice, a svi su mogli ispuniti filmsku anketu.

PPG-ovski zbor je prisutne razniježio odabirom ljubavnih pjesama, a dramska je skupina prikazala dijaloge između sretnih i nesretnih ljubavnih parova naziva “Ljubavni oblici”.

Naši su učenici vrijedno pripremili razne rukotvorine (ukrašene platnene torbe, majice, staklenke i straničnike) koje smo prodavali u kreativnoj učionici, jednako kao i najnoviji, 13. broj školskog lista “PPG Times”. Sva sredstva koja smo prikupili donirat ćemo udruzi Crveni nosovi. Nezaobilazan je bio i zdenac želja “Kod Želje” – u koji ste mogli napisati pokoju želju na papirić i ubaciti ju. Sigurni smo se da će se one ostvariti!

Za kraj smo ostavili učionicu “PPG voli”, u kojoj su svi učenici (ali i cijela zbornica) složili malenu prezentaciju o stvarima zbog kojih im srce brže zakuca.

Uživali smo u razgovoru s poznatim licima: roditeljima naših učenika, ali i bivšim učenicima koji su nas došli posjetiti na ovaj veliki dan. Posebno nas veseli odličan interes potencijalnih učenika, koji su se došli informirati o PPG-u. Mi smo mala škola za velika znanja, a učenicima su na raspolaganju dva smjera: opći i jezični. Više o samom postupku upisa u školsku godinu 2019./2020. možete pročitati ovdje.

Fotografije s Otvorenog dana pogledajte u našoj fotogaleriji. 

Fotografije priprema za Otvoreni dan pogledajte ovdje.