Skip links
Predavanje Morane Zibar: Kako do kvizaškog mozga? PPG prva privatna gimnazija zagreb

Predavanje Morane Zibar: Kako do kvizaškog mozga?

Morana Zibar jedna je od najpoznatijih hrvatskih kvizašica i već godinama lovkinja kviza “Potjera”. Kako je došla do te pozicije, čime se sve bave kvizaši i što je to “kvizaški mozak” otkrila nam je na poučnom (i zabavnom) predavanju u našoj školi.

Morana je svoje djetinjstvo često provodila u knjižnici čitajući različite stripove, a kod kuće mnoge enciklopedije koje joj je donosio otac. Kako je gradila svoje opće znanje, tako je počela gledati televizijske kvizove i shvatila da zna većinu odgovora na postavljena pitanja. Kada je postala punoljetna, počela se prijavljivati na kvizove, a time su uslijedile i brojne nagrade. Kroz par godina prijavila se za poziciju lovca u Potjeri. Dobila ju je odmah: ne samo zbog svog znanja, nego prijašnjih iskustava s kamerama i televizijom.

Učenicima je otkrila da za “kvizaški mozak” nije nužan odličan prosjek u školi, nego da se znanje za takav hobi prikuplja kroz cijeli život i iskustvo. „Otvorenost prema informacijama i iskustvima ključni su ako želite razviti svoj kvizaški mozak. Probajte shvatiti život kao igricu. Uvijek otvorite pitanje, potražite odgovor – i otvorite novo pitanje“, otkrila nam je popularna TV-lovkinja.

Mnogi od naših učenika obožavaju kvizove, što su pokazali kada su gospođu Zibar obasuli pitanjima o kvizevima u kojima je sudjelovala. Upravo zato i vas pozivamo na kviz koji ćemo održati na Otvoreni dan naše škole 6. svibnja, a kojeg će voditi upravo ova nepobjediva lovkinja!

Zavirite u našu fotogaleriju.

Helena Braovac, 3.a