Ovaj četvrtak započeo je odličnim predavanjem našeg dragog profesora geografije i vrsnog kuhara Šime Sušića o ribama. Predavanje se sastojalo od teorijskog dijela, u kojem je prof. Sušić objasnio klasifikaciju riba i školjaka, upoznao nas s ribama u našem Jadranskom moru te nam dao puno jako korisnih savjeta. Primjerice, objasnio nam je kako razlikovati dobru ribu od loše, kako pravilno odabrati i kupiti ribu, razliku između uzgojene i divlje ribe, zašto izbjegavati smrznute ribe i sl. Nakon toga je uslijedio praktični dio u kojem nam je prof. Sušić pokazao kako izgleda kvalitetan nož za filetiranje, demonstrirao sam proces filetiranja ribe, te nam dao odlične upute za pripremu ribljih jela. Sve navedeno kasnije je pokazao u praksi kad nam je skuhao pravu gozbu od raznovrsnih i jednostavnih ribljih jela. Jeli smo marinirane inćune, skušu s koprom i domaćim putrom, fritaju od sušene hobotnice, te kozice s mladim špinatom. Na kraju smo probali uzgojenu i divlju oradu i iz prve se ruke uvjerili da se radi o velikoj razlici!
Slike pogledajte u našoj fotogaleriji!