Skip links
Predavanje udruge Dignitas PPG prva privatna gimnazija zagreb

Predavanje udruge Dignitas

Ljudski je shvaćati mnoge aspekte svog života zdravo za gotovo. Iz tog razloga, jako nam je drago što smo imali priliku poslušati zanimljivo, no izrazito potresno predavanje članova udruge Dignitas, koje nas je osvijestilo koliko možemo biti sretni što imamo brižne obitelji koje nas podržavaju, vole i omogućavaju nam kvalitetno i kontinuirano školovanje.
Udruga Dignitas posvetila se jednoj od društveno najosjetljivijih skupina – djeci, i to ne bilokakvoj djeci, već djeci bez roditelja, koja nakon navršene 18. godine života ostaju na milost i nemilost svijetu. Bez adekvatnih obrazovnih prilika, financijskih mogućnosti da steknu kvalifikacije i usavršavaju se, te snažne podrške koja bi ih usmjeravala i ohrabrivala, mnogi takvi mladi nažalost se brzo izgube. Neki završe na cesti, neki u zatvoru, a mali broj uspijeva nekako spajati kraj s krajem. Upravo iz tog razloga, rad Udruge od iznimne je važnosti. Brojni volonteri, koji su redom studenti, pomoću kreativnih radionica i projekata podižu svijest o problemima s kojima se takvi mladi suočavaju te im pomažu snaći se na tržištu rada i svakodnevnom životu.

Naše učenike potaknulo se da volontiraju i dobro promisle kako bi bilo naći se na mjestu tih mladih ljudi, koji nakon punoljetnosti izlaze i sustava koji ih odmah potom zaboravlja.