Skip links

Predstava Ruke po Ranku i koncert naše profesorice u HGZ-u

U ponedjeljak, 15. travnja pogledali smo predstavu Ruke po Ranku u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu . Ruke po Ranku projekt su HNK iz Varaždina, a dramaturginja predstave Vesna Kosec Torjanac tekst je temeljila na noveli Ruke Ranka Marinkovića i nekim drugim novelama iz iste zbirke. Predstava je praizvedena u sklopu programa obilježavanja 100. obljetnice rođenja Ranka Marinkovića (22. veljače 1913.). U predstavi glume: Sunčana Zelenika Konjević, Katarina Arbanas i Goran Guksić.

Redatelj predstave Dubravko Torjanac napravio je domljivu i gledljivu predstavu koja nam se jako svidjela, posebno jer se u režiji služio različitim dramskim tehnikama: sjenama, tzv. crnim teatrom, projekcijama, lutkarskom animacijom, pijeskom.

U četvrtak, 18.travnja bili smo na koncertu u Hrvatskom glazbenom zavodu povodom na koncertu povodom dana HGZ-a. Slušali smo djela Palestrine, Kuljerića, Brahmsa, Mascagnija, Haydna, Brittena i Lhotke. Posebno smo ponosni na našu profesoricu glazbene umjetnosti Mirellu Petković koja je svirala violu.