Skip links
Predstavljen švicarsko-hrvatski projekt "Najveća svjetska lekcija u Hrvatskoj" PPG prva privatna gimnazija zagreb

Predstavljen švicarsko-hrvatski projekt “Najveća svjetska lekcija u Hrvatskoj”

Velikom prezentacijom u Boutique Cinema početkom lipnja je javnosti predstavljen projekt edukacije mladih o održivom razvoju”Najveća svjetska lekcija u Hrvatskoj”, čijim je Prva privatna gimnazija dijelom, zajedno uz OŠ Jabukovac, Udrugu Lijepa naša i Institut za društveno odgovorno poslovanje (koje je koordinator projekta).

Odgoj novih generacija koje brinu o našem planetu i čine ga održivim počinje od najranije dobi, a učenje o održivosti u školskoj dobi vrlo je važno za odgoj generacija koje će u budućnosti odlučivati o važnim pitanjima. Upravo zato se veselimo što ćemo putem projekta “Najveća svjetska lekcija u Hrvatskoj” omogućiti našim mališanima i mladima da odaberu pametniji, savjesniji i odgovorniji put. Tako ćemo tijekom sljedećih mjeseci našim školarcima biti dostupni zanimljivi obrazovni materijali koji učenje o održivosti čine zabavnim.

Obrazovni sadržaj koji će rezultirati ovim projektom pristupa podučavanju teme održivog razvoja na privlačan i jednostavan način. Kako bi ovaj tip obrazovanja i sam bio dugoročno održiv, u projektu je stavljen fokus kako na razvoj obrazovnog sadržaja, tako i na razvoj kompetencija za cjeloživotno obrazovanje kroz istraživački i stvaralački element mladih.

Ciljevi održivog razvoja:

  1. cilj: Do 2030. godine želimo okončati siromaštvo svuda i u svim oblicima!
  2. cilj: Do 2030. iskorijeniti glad, postići sigurnost hrane i poboljšanu ishranu te promovirati održivu poljoprivredu
  3. cilj: Do 2030. osigurati zdrav život i promovirati blagostanje za ljude svih generacija
  4. cilj: Do 2030. osigurati uključivo i kvalitetno obrazovanje te promovirati mogućnosti cjeloživotnog učenja
  5. cilj: Do 2030. postići rodnu ravnopravnost i osnažiti sve žene i djevojke

Fotografije s prestavljanja projekta pogledajte u našoj fotogaleriji.

 width=